Шановна редакціє і шановні читачі!

Як правозахисник із 35-річ­ним стажем і людина, що має правовий статус борця за Незалежність України, військовослужбовець, капітан Сил територіальної оборони, доброволець СТО ЗСУ, незаконно розформованого Добровольчого формування №1 Вінницької міської територіальної громади «Ветеран» (далі ДФТГ) вимушений звертатись до Президента, РНБО, а також до інших структур державної влади в Україні і до національно свідомих українців:

по-перше, у зв’язку із жахливою корупцією, яка організовано злочинно, гарантовано безкарно діяла і продовжує діяти у всіх гілках влади на Вінниччині, особливо з 2002 року;

по-друге, яка завдає непоправної шкоди і ОБОРОНОЗДАТНОСТІ України, організації національного спротиву;

по-третє, що проявилось у явно незаконній і шкідливій, з явно корупційними проявами ліквідації 27 ДФТГ на Вінниччині на користь формування озброєної приватної армії місцевої мафії!

Ця, м’яко кажучи, безвідповідальна та шкідлива і брутальна, та ще й якась, пробачте, дурнувата, незаконна ліквідація тягнеться вже 5-й місяць! Звичайно, що не тільки у нашій області, але й у всій Україні!


Якимось незрозумілим наказом було (юридично дуже сумнівно) вказано звільнити командирів 27 ДФТГ, а всі ці 27 ДФТГ наказано розформувати і «...ор­ганізувати здавання стрілецької зброї, інших видів озброєння та боєприпасів до них...»

Відразу зауважу, що я відбував службу у ДФТГ №1 «Ветеран» Вінницької місь­кої територіальної громади Вінни­цького району на посаді помічника командира вказаного ДФТГ, досить відомого генерал-майора Павла Дісяка. Знаю точно, що зазначений наказ йому належним чином не вручався. Лише 30 січня 2023 року, причому за ініціативою самого командира П.Дісяка, йому була нарешті надана ксерокопія згаданого наказу. Звичайно, що наш командир виконав той утаємничений від нього на три місяці наказ.

На мою думку, відбувається згадана ліквідація на Вінниччині в умовах загальновідомої масової, багаторічної (принаймні з 2002 року) оргзлочинної діяльності особливо наскрізь корумпованої Вінницької міської ради, її службових осіб і майже всіх депутатів, а також і значної кількості службових осіб та депутатів обласної ради (крім періоду з 2014 по 2016 роки).

Звичайно, що співучасть у згаданій оргзлочинній діяльності беруть і керівництво та службові особи всіх місцевих структур правоохоронних органів та більшості суддів, особливо корумпованого, найбільшого в області Вінницького міського суду. Згаданим прихованим колаборантам і неприхованим можновладним злодюжкам орки не страшні, вони з ними сторгуються, бо їхня природа по суті однакова! Їм страшніше наш український народ, але лише коли він не буде байдужим! Розформування та обеззброювання тисяч добровольців ДФТГ. Лише наш підрозділ з добровольців, офіцерів та генералів запасу, небайдужих цивільних, від професури до медиків, нараховував 867 захисників.

Це здійснюється ще заздалегідь до очікуваної Перемоги українців. І явно має справжню мету зберегти безкарність злочинного олігархату. Його статки і прибутки. Виходить, що рашисти без бою і жодного пострілу тільки у нашій області роззброїли декілька тисяч їхніх вмотивованих ворогів, добровольців, ветеранів, українських націоналістів і патріотів, які першими, без повісток, без грошової та іншої винагороди пішли до ДФТГ.

Чому ми, патріоти, добровольці початку повномасштабного наступу, залишаємось у своїй Україні якимось ізгоями? Чому нам навіть нічого не роз’яснюють, нічого не пропонують? Хто замість нас має захищати Вінницю і Україну?

При цьому прошу звернути увагу на те, що діяльність всіх численних державницьких структур влади виявляються абсолютно неспроможними роками ні виявляти, ні карати величезне кубло злодюг, що перманентно окуповують владу задля використання її як найбільш прибуткового механізму власної наживи.

Звичайно, що така злоіснуюча розбещена безкарністю місцева злочинна влада на Вінниччині за своєю природою абсолютно ідентична окупаційній і ворожій путлерівській. Така ж, без перебільшення, ненажерлива, нахабна, брехлива, цинічна та обтяжена іншими злодійськими та антиукраїнськими вадами.

Також зазначу, що у зв'язку із тим, щоб не вчинити ненароком шкоду державницькій справі національного спротиву, поки що вимушений утриматись від наведення вражаючих фактів і власних висновків і переконань. При цьому вважаю за необхідне винести на народне обговорення те, що: ще до вторгнення і з самого початку вторгнення армії рф в Україну місцева, обтяжена корумпованістю і жагою наживи, влада нічого, пробачте, героїчного не робила, крім як шкідливого їх владного бізнесу і наживи. А посилення обороноздатності та підготовки до відбиття збройної агресії рф було нульовим. Маю окремо навести вражаючі факти і навести обґрунтування згаданим у даному зверненні подій, в т.ч. і щодо псевдореформування ДФТГ і моїх власних висновків. Отже, я був причетний до підготовки низки службових документів і переписки з начальником ВОВА С.Борзовим і Вінницьким міським головою С.Моргуновим та ін. і був свідком певних подій.

Зауважу, що я готував і сам підписував за останні майже 20 років більше півтори сотні (!) різних, в основному колективних звернень, заяв, в т.ч. і про кримінальні правопорушення, у яких більш докладно наводиться історія розвитку згаданого Вінницького олігархічного ОЗУ. Зокрема і про антиукраїнську (!) його спрямованість. Наводив обставини вчинення найрізноманітніших кримінальних правопорушень, факти і доводи тощо. Це була виснажлива політична і громадська, в т.ч. і моя, боротьба із давно вже ненависними мені корупцією та оргзлочинністю можновладців, із комуністичною й імперською ідеологіями рашистів.

Також зауважу, що одночасно направляю звернення і заяви на адресу Президента, РНБО, Генпрокуратури, некорумпованого депутатського корпусу. Закликаю приєднатися і об'єднатися, відповідно до Шевченківських заповітів, які ми досі, на жаль, ще не виконуємо. Переконаний, як і більшість, що загарбників –рашистів ми, врешті, маємо перемогти, але чи зможемо ми нарешті перемогти корупцію і мафію?!?

З повагою і надією –
Валерій Палій,
активний учасник
національно-визвольного руху і всіх революційних
Майданів України, адвокат