Вантаж, який Вінницька область отримала з Німеччини, організували і доставили позаштатні радники начальника ОВА Сергія Борзова, меценати Павло Михайлов та Віталій Костюк.

«Дякую надійним друзям, вінничанам Павлу Михайлову та Віталію Костюку за постійну підтримку Вінниччини, — зазначив начальник ОВА Сергій Борзов, який відвідав обласний гуманітарний штаб. — Для закладів Вінниччини доставлено 5 фур чергової гуманітарної допомоги з Німеччини вартістю майже 400 тис. євро. Лише медикаментів закуплено на суму майже 170 тисяч євро».

Цю допомогу брати-меценати самостійно збирають у Німеччині, фінансують, вантажать та доправляють в область.

«Цього разу вантажівки, які ми доставили у Вінницю, заповнені засобами гігієни, лікарняними ліжками, а також рідкісними дороговартісними медикаментами та іншими важливими речами,— коментує Павло Михайлов. — Це все ми зібрали як за власний рахунок, так і за допомогою наших європейських партнерів. Все заради України, її людей та Перемоги!»

Брати-меценати постійно контактують з начальником Вінницької ОВА Сергієм Борзовим. «Ми координуємо всі нагальні потреби, які виникають. — додає Віталій Костюк. — Разом визначаємо, який товар потрібен і спільними зусиллями з нашими партнерами шукаємо, допомагаємо та привозимо. Це по рахунку вже 29 фура. Перед цим доставили 9 вагонів гума­нітарної допомоги. Все разом у грошах приблизно 3,8 млн євро. Ми не втомлюємося! Працюємо задля Перемоги!»

Для медичних та соціальних закладів області на­дійшли:

l УЗД-апарат;
l апарат для діалізу;
l ліжка інтенсивної терапії;
l дитячі ліжка;
l засоби гігієни;
l медичні препарати (антибіотики 4-го покоління, кровоспинні, знеболюючі)
l ковдри, ліжка, подушки;
l пральний порошок (4 тонни);
l засоби гігієни.

Велика вдячність спонсорам:
l 3D Generation, Germany
l Anker Schroeder ASDO GmbH, Germany
l Elisabeth Gruppe, Germany
l Total Firme Asociata Roof and Food, Romania
l Pavlo Mykhaylov
l Віталій Костюк
l Trans Legion Ukraine
l Maarten Malaise
l Khrystyna Smetanyak
l Ihor Vitenko
l Kristof Van Deyck

Слава Україні! Разом до Перемоги!

Сергій ГОДУН