Світ зараз знаходиться у набагато кращому становищі, ніж будь-коли за час поширення коронавірусу, зазначив глава Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Генеральний директор ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я) Тедрос Аданом Гебреісус впевнений, що у поточному році буде оголошено про завершення пандемії коронавірусу COVID-19.

Щотижнева кількість зареєстрованих жертв коронавірусу вперше стала нижчою, ніж на початку 2020-го, заявив гендиректор ВООЗ під час церемонії, на якій йому вручили премію за внесок в охорону здоров’я.


За словами Гебреісуса, зараз світ знаходиться в набагато кращому становищі, ніж будь-коли за час поширення коронавірусу. "Я впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що COVID-19 завершився як... пандемія", - заявив він.

Тим часом, в Україні збільшилась кількість випадків важких, і летальних випадків внаслідок враження коронавірусом. МОЗ закликає українців прийняти другу і третю бустерні дози вакцини від Ковід19. Якісна вакцина наразі є у всіх медичних закладах країни.

Василь Головко