Компанія зацікавлена у стратегічному розвитку кадрового потенціалу як на локальному, так і на національному рівнях, тому щороку інвестує ресурси у навчання молодих спеціалістів. Одним з напрямів такої діяльності є програма МХП з дуального навчання, яка адаптує теоретичне навчання студентів у закладах освіти із навчанням на робочих місцях.

Вже кілька місяців студенти аграрних навчальних закладів здобувають практику і на виробничих підрозділах ПрАт «Зернопродукт МХП». Серед них і Максим Істомін – студент 4 курсу  Ладижинського фахового коледжу ВНАУ. Навчається на факультеті агроінженерії.  Його  виш –  один із 19, з якими співпрацюють підприємства компанії МХП у Київській, Вінницькій, Черкаській та Дніпропетровській областях.

Хлопець проходить виробничу практику на базі сервісного центру ПрАТ «Зернопродукт МХП». Він – сервісний інженер.

– Мені дуже подобається. Тут гарні спеціалісти, вони діляться досвідом. Розповідають секрети автомеханіки. Прекрасний колектив і мудрий наставник. Прийшовши сюди, я щоденно переконуюсь, що обрав правильну професію. Мені цікаво працювати з такими гуру механіки. Вони можуть реанімувати будь-яке авто. Мрію в майбутньому теж стати таким фахівцем, – ділиться Максим Істомін.

– Максим розумний хлопець. Усе ловить на льоту. Видно, що на парах не відсиджувався. Добре знає теорію, тепер  підтягне й практику. У нас на підприємстві сильні автомеханіки, вони можуть відремонтувати будь –який автомобіль. Максимові є на кого рівнятися. Ми радо ділимося з ним своїми знаннями. Уже здружилися, вважаємо його повноцінним членом нашої команди, – долучається до розмови Ельдар Едемов, наставник Максима та керівник сервісного центру ПрАТ «Зернопродукт МХП».

Нині за формою дуальної освіти на підприємстві ПрАТ «Зернопродукт МХП» проходить практику 8 осіб. Троє – за спеціальністю «агрономія» та  п’ятеро – «агроінженерія». Усі вони студенти 4 курсу Ладижинського фахового коледжу.

– Ми підписали угоду Вінницьким національним аграрним університетом, Ладижинський технікум входить в його структуру. Тут навчають фахівців, професії яких є провідними на нашому підприємстві, – розповідає Володимир Прокопчук, директор ПрАТ «Зернопродукт МХП». – Ми ретельно до цього підходимо. Розуміємо, що від гарно підібраних кадрів залежить  успіх підприємства.

– До цієї справи ми підходили дуже відповідально, – каже Оксана Рева, старший бізнес партнер з персоналу Вінницького регіону ПрАТ «МХП», – Спочатку на підприємстві відібрали кращих працівників, які стали наставниками.  Для них провели спеціальне навчання  та сертифікували їх. Далі – спільно із викладачами навчального закладу обирали кращих студентів. Серед них був проведений конкурс. 8 переможців  перейшли на навчання за дуальною системою.  У майбутньому, якщо ці студенти  матимуть бажання стати нашими співробітниками, з радістю надамо їм місце роботи, оскільки ми точно знаємо, що вони володіють компетенціями та будуть кращими працівниками. Думаю, комфортно буде всім: ми матимемо гарних спеціалістів, вони – офіційне працевлаштування, достойну  зарплату та дружній колектив.

Нагадаємо, що дуальна освіта – це  спосіб навчання, за яким теоретичний матеріал опановується у виші чи коледжі, а практичне навчання проходить на виробництві і за це студент отримує зарплату. По суті, їх уже оформляють на роботу молодшими спеціалістами. Традиційно таку форму навчання мають студенти 4-5 курсів.