У четвер, 23 березня, геометеорологи зафіксували “червону” магнітну бурю з індексом К-6, який вважають таким, що впливає на фізичний та емоційний стан людини. Наприкінці березня магнітне поле Землі отримає ще більше відхилення від норми, бурі посиляться. Мігрень та безсоння докучатимуть більшості українцям.

За інформацією фахівців, буря трохи слабшатиме, але у два дні до кінця березня ми її знову відчуємо. Найбільш “магнітними” днями називають 26-27 березня (індекс К-7 та К-9 відповідно). Буря триватиме понад дві доби. Це довго, оскільки у більшості випадків коливання тривають 3-5 годин.


Лікарі попереджають людей із серцево-судинними захворюваннями стежити за станом здоров'я у ці дні та по можливості уникати фізичних навантажень. Від стресових ситуацій теж бажано триматися якнайдалі, але у часи війни ця порада не діє.

Усі ми - діти Землі, і велике відхилення магнітного поля від норми так чи інакше відчуваємо. Хтось робиться дратівливим, інший - млявим, залежно від типу нервової системи та стану здоров'я. Одного може нудити, інший відчуватиме біль у суглобах. Безсоння або ж, навпаки, сонливість - це також наслідки магнітних коливань.