Потім ведучою авторської програми на радіостанції «Ехо Москви». Позиціонує себе як членкиня команди російського опози­ціонера Алексєя Навального.

Хоча багато хто вважає її не такою вже і опозиціонеркою. Бо чому тоді вона виставляє в соцмережах фотки із ненависною всій чесній світовій журналістиці, особливо в Україні, пропагандоскою симоньяншою, іншими путіністами?

Пояснює, чому прибула: з метою підготовки авторського матеріалу стосовно наслідків ро­сійської агресії щодо України.

Як могла російська політична журналістка, якщо навіть та, що останнім часом називала себе соратницею Навального, а він, як відомо, донедавна схвалював анексію Криму, потрапити до України? Адже діє заборона для усіх!

Журналісти зв’язались із Євгенією і попросили пояснити, як вона перетнула кордон та які у неї наміри в Україні. Але вона послалася на те, що перебуває у транспорті та не має наміру пояснювати свою мету.

От би цікаво, якби хтось із українських журналістів так себе поводив у рф.

Як ми дізнались, Євгенія Альбац прибула в Україну 06.03.2023 року поїздом «Перемишль-Одеса» за власним паспортом громадянки Держави Ізраїль через пункт пропуску «Мостиська».

У м. Вінниця Є. Альбац від­відала площу Перемоги поблизу зруйнованого внаслідок ракетного удару російською федерацією Будинку офіцерів. Перед Вінницею відвідала Хмельницький.

Громадськість України обурена, бо не рада бачити ту, хто «остается лояльной своему флагу», а также «сочувствует мальчикам, плохо экипированным, без бронежилетов».

Та і засудження масового ін­формаційного кілерства її друзів – путінських посіпак Прилепіна та Симоньян не прозвучало.

Викликають запитання і її пости. Наприклад, під постом про прибуття у Хмельницький, який останнім часом нещадно бомбили, вона побачила «совковий» поїзд, що її віз, совдепівські стакани та те, що вперше за 40 років їхала на другій полиці! Де тут викриття і кого?

Далі ще цікавіше: пише, що її улюблена Одеса «бурліт», хоча це за 100 км від фронту.

Вас не переконували колишні земляки з рф, що якщо ми працюємо і ходимо  кудись, то це не війна, а таки спецоперація?! Мені буквально днями про це писала однокласниця, послана за роскораблем!

То кому ці посили і де те викриття?

Думаємо, російська журналістка, яка більше 30 років писала і агітувала за те, що виросло, розуміє, що вона представник країни-агресора. Тому ще довго тут представники народу, які в більшості своїй підтримали війну і геноцид українців, будуть «під сумнівом».

Тетяна Квасюк