Як ми уже повідомляли, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна. Тепер в країні-агресорі Росії панічно намагаються викрутитися з ситуації. Спікер Держдуми В’ячеслав Володін навіть хоче заборонити діяльність МКС. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Він навіть планує карати всіх тих, хто буде співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом.

“Необхідно розробити зміни до законодавства, що забороняють будь-яку діяльність МКС на території нашої країни, а також передбачити відповідальність за сприяння і підтримку МКС”, – написав Володін.

Більш того, РФ хоче зобов’язати “дружні країни” також відмовитися від роботи з Міжнародним кримінальним судом.

“Що стосується нашої країни, в Конституції Росії закріплений пріоритет національного законодавства над міжнародним. На території Росії не виконуються рішення Міжнародного кримінального суду, Європейського суду з прав людини та інших маріонеткових інститутів, використовуваних Вашингтоном для реалізації своїх інтересів. Враховуючи міжнародний досвід, правильно продовжити цю роботу”, – додав Володін.


Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента країни-агресора РФ Володимира Путіна. Його підозрюють у скоєнні злочинів, пов'язаних з депортацією дітей з України до Росії.

Генеральний прокурор України Андрій Костін сказав, що Путін тепер суб'єкт з офіційним статусом підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину. Заарештувати Путіна можуть у 123 країнах, де ратифікований Римський статут.

Російський адвокат Микола Полозов вважає, що рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі не є обов'язковим для національних юрисдикцій.

Зокрема, він навів приклад президента Судану Омара аль-Башира, у якого теж був ордер на арешт, але його свого часу в ПАР не затримали. Тому Путіна можуть не затримати, в тому числі, і в Таджикистані, де ухвалили Римський статут. Схоже, Росія остаточно закривається для цивілізованого світу. Замість того, щоб приборкати свого кровожерливого диктатора-терориста, хизуються своїм безпрецидентним ігноруванням системи міжнародої безпеки. І по-бандитськи погрожують цивілізованому світу новими терористичними атаками.

Вадим Снігур