У Московському патріархаті погрожують вивести своїх прихильників на вулиці, якщо УПЦ МП все ж виженуть з Києво-Печерської лаври.

Вірянка УПЦ МП Вікторія Кохановська, яка називає себе правозахисницею, пригрозила владі, що віряни Московського патріархату вийдуть на вулиці “у хресну ходу” у відповідь на виселення їхньої конфесії з Києво-Печерської лаври.

“Бійтеся! Бо тільки їхнє одне слово благословіння нам і ми виходимо! Ми виходимо з іконами і йдемо в хресний хід”, – заявила вірянка Московського патріархату.

Вона заявила, що в Україні нібито відбуваються переслідування громадян за релігійні переконання.

“Я є правозахисник, я є юрист і я є парафіянка Української православної церкви. Це відбувається переслідування громадян України, це пов’язано за мої релігійні переконання. А я вірую, сповідувала і буду сповідувати. Мене у православній вірі охрестили, мене у православній і відспівають”, – заявила Вікторія Кохановська.

Як повідомила сама жінка у Facebook, під час останньої літургії УПЦ МП в Києво-Печерській лаврі співробітник СБУ нібито спробував вручити підозру. Проте емоційна вірянка вчинила скандал, і правоохоронець був вимушений піти геть. В СБУ цю інформацію не коментували.

Нагадаємо, до 29 березня священики УПЦ Московського патріархату мають звільнити усі будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі.

Сьогодні представники УПЦ МП активно вивозять речі з Лаври – навіть столи, стільці і бойлери. Чи забиратимуть вони унітази – поки невідомо.

Цікаво, що за увесь час безпричинної смертоносної війни Росії проти України, яку благословив московський патріарх гундяєв, віряни УПЦ МП жодного разу не вийшли на хресний хід проти воєнних злочинів окупаційної армії. І не перестали поминати фсбеших московських попів, які ненавидять і знищують українців.

Василь Головко