29 березня по Вінницькій області та місту Вінниця очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

Прогнозується сніг та мороз. Про це попереджає Вінницький обласний центр з гідрометеорології.

Вчора негода вже наробила лиха у області. У Вінниці вітер зламав стовбур дерева. Він впав на припарковане авто, пошкодивши лобове скло та дах машини.

Поламане буревієм велике гілля перекрило автошляхи в Могилів-Подільському, Вінницькому, Хмільницькому та Гайсинському районах.

Через сильний вітер в регіоні деякі населені пункти залишились без світла. У «Вінницяобленерго» попереджають: існує небезпека обриву ліній електропередач. І закликають бути максимально уважними і обережними, дотримуватись правил електробезпеки. Адже через негоду у Вінницькій області пошкоджена суттєва кількість електроліній з поваленням опор та обривом проводів.

Раптове похолодання до -5 градусів спричинило на  дорогах ожеледицю. У Літинській громаді дерево впало та перекрило рух транспорту трасою на Хмельницький. На місце пригоди прибули рятувальники. О 9:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на автошляху державного значення, поблизу села Петрик Літинської територіальної громади Вінницького району впало дерево.

Про це інформує головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що внаслідок сильного пориву вітру на автодорогу впало дерево та перекрило рух автотранспорту, – йдеться у повідомленні.

Рятувальники за допомогою спецінструменту розкрижували та прибрали повалене негодою дерево з проїжджої частини автошляху. Загалом МНСники Вінниччини дев’ять разів виїжджали на деблокування автошляхів через падіння дерев.

Василь Головко