Хмільниччина досі оговтується. Бо тіло Володимира Грибівського та машину шукали місяць… Вбивцям здавалось, що вони ідеально замели всі сліди. Володимира порішили в ковбасному цеху одного із них. Тіло, замаскувавши під відходи тварин, вивезли і закопали між Хмільником та Калинівкою у посадці.

Машину загнали у Бердичів і там перефарбували… Було і алібі… Навіть камеру заздалегідь виключили в цеху, де вбивали… Але ж була ще в сусідньому — виробничому. І там, побачивши запис вбивства, стерли відеодоказ… Але його вдалось відтворити…. Оце і була ниточка для слідства.

Підозрюваних у вбивстві Сергія та Дмитра із Зозулинець взявся захищати місцевий адвокат, що нині мешкає у Києві. Читачі та жителі Хмільниччини почали писати в редакцію, що вбитий їх шантажував, погрожував розправою. Бо вони позичили у нього 40000 доларів, але у зв’язку з війною віддати не могли. І тому він припер їх лічильником та погрозами. Чи так це?

На фото: знайдений у Бердичеві автомобіль вбитого вже перефарбований

Ось як прокоментував резонансне вбивство начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко:

— Над розкриттям особливо тяжкого злочину поліцейські працювали протягом місяця. 38-річний мешканець Хмільника зник ще 21 лютого разом зі своїм автомобілем. Поліцейські перевіряли усі версії. Серед них основна – вбивство, оскільки в день зникнення чоловік зустрічався з двома жителями Уланівської територіальної громади, які заборгували йому гроші. З того часу потерпілого ніхто не бачив.

Вбивство спланували заздалегідь

7 березня зловмисників затримали. Суд задовольнив клопотання слідчих і обрав підозрюваним запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внести заставу. Свою причетність до зникнення потерпілого 29-річний та 36-річний «боржники» категорично заперечували. Затримані надавали слідству покази, які нібито підтверджували їхнє алібі. Після проведення комплексу слідчих та оперативно-розшукових дій, десятків експертиз поліцейські спростували покази чоловіків та отримали докази причетності останніх до вбивства.

Правоохоронці встановили місце перебування автомобіля вбитого. 20 березня тіло потерпілого поліцейські відкопали в лісосмузі неподалік від Хмільника.

Тільки через місяць підозрювані у вбивстві Сергій та Дмитро зізнались де закопали тіло. Його викопали поліцейські

За попередньою інформацією слідства, затримані спланували вбивство заздалегідь. Вони домовились з потерпілим про зустріч на своєму підприємстві, коли там не буде робітників. Зловмисники завдали загиблому тілесні ушкодження, несумісні з життям, після чого тіло вивезли за місто і закопали. Легковик потерпілого перефарбували та заховали на околиці Бердичева Житомирської області в орендованому гаражі. За вчинення злочинів – умисне вбивство та незаконне заволодіння транспортним засобом – правопорушникам загрожує до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сьогодні підозрювані Дмитро та Сергій, батько двох дітей, власник ковбасного цеху та м’ясних магазинів у Хмільнику, обоє жителі с. Зозулинці, перебувають у Вінницькому СІЗО.

Вбитий нібито надавав кошти в борг, ставив на лічильник, і погрожував розправою

За цей час до редакції звернулась велика кількість жителів Хмільницької ТГ.

Вони повідомляли, що вбитий чоловік нібито надавав негласно кошти в борг.

Навіть неповнолітнім школярам. А потім ставив на лічильник. Повідомляли і про те, що він тим, хто не віддавав кошти, погрожував розправою. Мав певне коло осіб, які займались тиском.

Дружина вбитого повідомила, що все це вигадки і не відповідає дійсності. І якщо він це, можливо, і робив, то нікого не змушував брати в борг. Самі ж приходили і брали.

Ми зустрілись із дружинами підозрюваних у вбивстві жителів Зозулинець Сергія та Дмитра. З етичних міркувань не називаємо їхніх імен. Запропонували їм дати відповідь на запитання, чи погрожував вбитий їхнім чоловікам та родинам, дітям одного із них. Чи знали вони про це?

Відповідь обох була короткою: ми вас почули, але від коментарів утримуємось.

Тому підтвердити погрози і шантаж, про які повідомляє сторона підозрюваних у вбивстві, ми не можемо.

Вбивство ніхто і ніколи не виправдає. Але коли це був холоднокровний і цілеспрямований задум — це одне. А коли приїхали і поставили ультиматум — кошти за «счетчиком» або завтра не побачиш свою дружину та дітей — інше...

Андрій Власенко