Батька на передову! А доньку – плести сітки щовечора! Тільки так, може, зрозуміють ціну життя наших захисників! – вимагають покарання гніванчани.

Соцмережі вибухнули гнівом через пост 9-класниці з Гнівані

Дівчина опублікувала допис, в якому обурилася, що через “живий коридор” для загиблого військового у неї порвалося взуття.

Дослівно публікуємо пост авторки:

– Бл* … Еб**ий коридор, чтоб ваши военные в гробу перевернулись… у меня на новых лоферах из-за еб***го коридора подошва лопнула, – написала дівчина під ніком trawvwka (фото вище).

Авторку цього допису одразу впізнали

Волонтерка з Гнівані Ірина Сторожук-Кладова повідомила, що це Люба Шевчук.

– Ця мерзота живе у нашій громаді, в Гнівані, дихає одним повітрям з нами, ходить в школу з моєю донькою. Вона плюнула в душу всім, хто захищає Україну, родинам військових, які живуть від дзвінка до дзвінка. А біль родин загиблих я навіть не можу описати… – прокоментувала порений пост 9-класниці Ірина Стужук Кладова.

– Як приїду з “нуля” сам її знайду аби виховати, якщо батьки не змоги. Одразу вивчить українську і поважати захисників навчиться. У нашому підрозділі просто вибух мозку… За що ми воюємо? За таке покоління? – шокований Володимир Алексютенко.

Того ж дня на сторінці Інформаційного відділу Гніванської міської ради було опубліковано відео, де 9-класниця просить вибачення:

– Я, Шевчук Любов, приношу своє вибачення за те, що проявила за військового, який захищав нас та нашу країну та пожертвував життям заради перемоги. Ця сторіз була викладена, коли я була засмучена та з приступом агресії. Тому хочу вибачитися перед усіма, мені дуже соромно, – каже на відео дівчина.

У коментарях під цим відео її земляки пишуть, що не вірять у щирість вибачень і вважають, що не такими методами потрібно перевиховувати 9-класницю.

– Не вірю! А своїми словами, а не читати зможеш? Будеш ходити по місту, то не дивуйся, що тобі в мордяку плювати будуть. Це мій чоловік за таке гі*но має воювати там? Я чула, що ти казала після цього “вибачення”, що ти не розумієш взагалі чого маєш вибачатися і що ти стала популярною, що тобі пох***  Є всі твої записи! – пише Євгенія Кухарська.

– До одного місця такі вибачення. Єдиний варіант – її батька на “нуль”, нехай відповідає за вчинки своєї доньки. Тоді може і до малої щось дійде! А саму 9-класницю після уроків на вечір сітки плести! – вимагають військові земляки.

А це вже після шквалу коментарів

Виявляється, на дописі про живий коридор Люба не обмежилася. Відома фольклористка Ніна Бегас повідомила, що ця школярка використала світлину її батька-вчителя і створила сторінку у соцмережі:

– Вона взяла світлину мого батька і створила сторінку від його імені в інстаграмі. Хто дав її право брати особисті дані вчителя і використовувати їх? Страшно уявити, що вона там писала… Де вибачення за ці дії?

Після тисяч коментарів на сторінці 9-класниці з'явилися погрози

Одні радять її не виходити з дому. Інші взагалі виїхати з міста, бо “знайдуть і покарають на власний розсуд”.

- Досить це репостити, дівчиною займаються відповідні служби. Увесь світ бореться з булінгом! А вам всім стане краще, коли дівчина скоїть самогубство через такий пресінг? - переконує Надін Єрофєєва.

Проведено роботу працівниками соціальної служби, поліції, освіти, міської ради та психологом

У Гніванській міській раді повідомили, що із 9-класницею Любою було проведено роботу працівниками соціальної служби, поліції, освіти, міської ради та психологом. У відділі освіти Гніванської міської ради додали, що була проведена розмова й з однокласниками та учнями усієї школи з приводу недопущення булінгу.

- Дівчинка проживає з бабусею. Нема кому її виховувати належним чином, - зазначила начальник відділу освіти Лілія Капула.

У поліції Вінниччини повідомили, що відносно батька неповнолітньої склали адмінпротокол:

- Відносно батька дівчинки поліцейські склали протокол про невиконання обов'язків щодо виховання дітей. З дівчиною і її татом проведено профілактичні бесіди, - прокоментували у поліції.