Він серед перших поїде освоювати літаки – Ф-16 до США. Тільки вони змінять хід війни. Коли?

Він такий же офіцер як мій син. І одноліток. Легендарний Герой України, пілот Карая, той самий «Привид Вінниці», який вдруге народився на Вінниччині, коли відвів палаючий літак від міста та посадив його в полі. І сам дивом катапультувався і вижив. До цього збив 5 Шахедів, які атакували Україну. В один день! Уявіть скільки він врятував життів мирних жителів!

Доля подарувала мені нагоду взяти у нього інтерв’ю. Він підкреслив, що рашисти моляться, щоб українські пілоти не отримали Ф-16. Зрозуміло, що багато нового і ексклюзивного повідомив Вадим, попри те, що в «33-му» про Вадима вже писали не раз як і ЗМІ України та світу. Я навіть пожартувала, що можу бути його особистим біографом)

Знаєте, це якась неприйнятна реальність, коли наша столиця Неба наче стала продовженням фільму «В бій йдуть одні старики»…

Карая розповідав, а я кусала губи, щоб не розплакатись…Знаєте чому? Бо ось такою як він вислуховувала сповіді десятки років тому батьків цих юних пілотів та старших колег: як же вони благали не нищити і не продавати найкращі літаки України! Не розраховуватись нашою стратегічною авіацією за той клятий рашагаз!…

Ми писали, доносили, так само криком кричали… Але глухоніма влада укріплювала схеми відкатів, кешу та обплутувала країну корупційним павутинням!

А не безпеку!!! А народ ТАКУ владу вибирав!

Ось вона реальність споконвічної філософії: якщо батьки не зуміють забезпечити обороноздатність країни, діти будуть вимушені вершити подвиги і гинутимуть, захищаючи іі!

Подвиг тепер…це тому, що роз… було в минулому!

Боляче до сліз, що ось такі юнаки як Вадим, мають ризикувати життям тепер на поношених і застарілих морально літаках! А знаєте які ракети по них летять?

Так, з наших вкрадених чи проданих рф літаків!

Де таке було, щоб країна мала одні із кращих ВПС, стратегічну авіацію і розбазарила її своїми руками? Де таке було, щоб авіаційні заводи, які мали другий в Європі машинобудівний та авіабудівний потенціал роками залишались без замовлень?!

А інший херой, ні краще сукин син, потайки продавав мотори з Мотор-Січі ворогу для «Алігаторів». А другий гендиректор, з тих же сволот, підставив «Мрію» та найкращі літаки спеціально для знищення ворогу!

Тепер надіємось на диво – щоб зглянулись стратегічні партнери – дали сучасні літаки!

Але за 30 років ми могли і свої зберегти і нові побудувати!

Але ми, бляха муха, побудували одну із найбільших у світі олігархічну мафію! Якій зараз навіть слабо на екскадру Ф-16 скинулись!

Вбережи, Господи, наших пілотів! Серед них четверо мої кровні родичі!
На те ми і столиця Неба!

А ти, народе, думай нарешті головою! Уклін усім народам світу за допомогу! Бо ці діти не винні, що їхні батьки не вберегли їх від війни!

Детальніше – як Вадим готується до підготовки у США літати на Ф-16, коли це буде, чому покинув перед війною ЗСУ – читайте у ексклюзивному інтерв’ю у наступному номері газети «33-й канал». Там ще чекає великий сюрприз від Вадима для кожного читача, який стане історією. Не пропустіть!

Тетяна Редько