Активісти та громада миттєво відреагували на вандалізм московського попа. Зібрались увечері та прямо у храмі та біля нього проголосували за це та забрали ключі у настоятеля кафедрального собору

Не залишила ця шокуюча подія байдужими і наших воїнів, які на фронті.

Ось що повідомив вінничанин, екс-депутат Вінницької обласної ради Володимир Барцьось:

Позиція міського голови м. Хмельницький Олександра Семчишина на 100% вірна і підтримую її! Московській ефесбешній церковній конторі не місце в Україні в принципі.

Біля храму московської церкви, де побили українського воїна у Хмельницькому, почали збиратися обурені містяни.

В той же час, міський голова Хмельницького Сімчишин заявив таке. Всі, хто бив ветерана, повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Патрульних, які склали протокол на військового, треба звільнити. А тим церковникам, які залишили частку «українського», варто негайно порвати з Московським Патріархатом.

Натомість позиція заступника місцевої виконавчої влади ОВА ялова і підлабузницька до місцевих московських попів і правоохоронців-вертухаїв, хай президент такі «кадри» звільняє негайно, бо вони дискредитують усю його владну вертикаль.

Церкву УПЦ МП під заборону!

Як відомо, провокаторка та захисниця УПЦ (МП) Кохановська, яка днями і раніше вела себе зухвало із журналістами та громадськими патріотичними активістами, також з Хмельниччини. Вона жителька Кам’янця-Подільського.

Нещодавно журналісти оприлюднили відео де вона заявляє про переділ України

Перша молитва українською мовою в соборі у Хмельницькому: