– Де подівся в селі із центром, зарослим хащами та розбити дорогами, невідремонтованою греблею та клубом мільйон зібраних коштів, чому не вирубали хащі на кладовищі та не загородили його – запитували вони голову. Чому він після сходу села, на якому йому висловили недовіру досі працює?

Чому появляється на роботі після 11-ї, систематично п’яний та їздить в такому стані на автомобілі? – ставили незручні запитання голові селяни. Він заперечував усе і звітував про виділену матеріальну допомогу, закуплені бойлери та витрати на сільраду.

– Чому в сільраді де працює шість людей, потрібен помічник бухгалтера, посада комп’ютерника, – не розуміли селяни?

Обурювались і атовці:

– Чому в інших селах, коли наші однополчани повернулись із АТО, їм виділили не лише землю, але й дрова, вугілля для опалення будинків, по 5 тисяч допомоги. А нам нічого. Навіть паливно-мастильних матеріалів. Чим палити зимою?

В селі немає газопроводу, водопроводу та на жаль це одне із небагатьох сіл району та області, яке не виграло жодного гранду на розвиток громади села.

– Йдіть в посадку – рекомендували Ви нам та рубайте! А на яких підставах ми маємо красти у держави лісові насадження? Як можна не лише не виділити кошти, але й не вшанувати демобілізованих воїнів? Вони ж захищали всіх нас, були можна сказати на передку в самому пеклі? Чому в інших селах шанують захисників України, святкують урочисто їх повернення та пам’ятні дати а у нас –мовчання? Для чого тоді завклуб? Чому у нас є фельдшерський пункт, але він пустує, бо немає фельдшера? А немає його тому, що двоповерховий будинок, який був збудований для житла таким спеціалістам – зруйнувався через недогляд. Для чого нам такий голова? – сипались градом запитання виступаючих. Чому не почищені криниці, з яких бере воду центр села? Чому дорогами їздять багатотонники, які вбили не лише дороги, але й наші хати, в яких пішли тріщини, а дороги так і залишаються без ремонту?

На збір села люди запросили депутата Вінницької обласної ради Тетяну Редько. У своєму виступі вона пообіцяла селянам підтримку, але порадила діяти в правовому полі – якщо у селян є претензії чи підозри в зловживаннях чи інших порушеннях голови – підготувати звернення до прокуратури. Якщо більшість селян не задоволена роботою сільського голови – вимагати сходу села де обговорити всі наболілі питання та прийняти рішення довіри чи недовіри керівнику села.

Жителі Трощи висловили побажання приєднатись до м. Липовця і створити разом територіальну громаду.

Депутат районної ради Олександр Ковбасюк від с. Трощи також пообіцяв підтримати селян, звернути увагу на наболілі питання атовців та пообіцяв спілці, до якої входить 11 демобілізованих жителів села підтримку в присутності голови спілки атовців Липовеччини В. Добровольського ( Добрині).

Працівники поліції не зафіксували прошень правопорядку, хоча пристрасті кипіли неабиякі та актова зала гуділа як вулик.

Детальніше про цю подію читайте в черговому випуску газети «33 канал».

Каріна Маєвська