До редакції звернулись читачі «33-го» і повідомили, що офіційний сайт Вінницької єпархії, на їхню думку, розпалює міжрелігійну ворожнечу, поширює відверту брехню.

Так воїна, якого побили у Хмельницькому храмі МП, називає переодягненим у військову форму провокатором. Бреше, що він кинув Євангеліє (хоча всі бачили, що кинув його священник, який разом із промосковськими прихожанами добивав його нісками!).

До цього офіційно розмістив статтю, що Епіфаній, митрополит Київський і всієї України, очільник ПЦУ, не є Божою людиною, як і ця церква.

І ось знову читаємо трактування подій у Львові.

Як відомо, там кафедральний собор перейшов до ПЦУ.

Про це повідомив голова Львівської ОВА:

“Сьогодні вранці громада Свято-Георгіївського Кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ МП проголосувала за перехід до Православної церкви України.

Церква на вулиці Тараса Бобанича у Львові. Зараз у храмі ставлять остаточну крапку в існуванні тут так званого Московського патріархату. Парафіяни ухвалюють рішення про перехід у ПЦУ. Сподіваюся, вже найближчим часом ця церква стане Гарнізонним храмом ПЦУ”, – написав голова Львівської ОВА Максим Козицький.

А тепер читаємо як це трактує Вінницька єпархія УПЦ МП:

«Львівське єпархіальне управління повідомляє, що 5 квітня о 9:00 на територію Кафедрального собору зайшли невідомі люди (до 50 осіб) та заблокували вхід на територію і до храму.

Невідомі люди під головуванням Юрія Холода, заступника голови Львівської обласної ради, провели парафіяльні збори про перехід громади храму до ПЦУ.

У зборах взяв участь священник Львівської єпархії ПЦУ під керуванням митрополита Макарія.

Важливим моментом є те, що ними було зірвано Божественну літургію. Ми бачимо дії священників ПЦУ, яки виходять за межі будь-якого християнського, навіть морального сприйняття.

Повідомляємо про те, що Релігійною громадою парафії святого великомученика Георгія жодних рішень про перехід до ПЦУ не приймалося».

Цікаві і коментарі під цими публікаціями. Там кожна точно тягне на статтю.

Але їхні автори, всі замасковані. Там пасочки виставлені, хоча до Великодня ще далеко, там щось інше! Скріни додаються.

Поширюють у соцмережах такі войовничі заклики, що просто жах!

Одним словом п’ята колона ворога, яка створює картинку для окупанта про «гоненія», гарно справляється із завданням феесбешників в рясах.

Цікаво, що всі ці перекручені факти викладаються із всім відомого храму на Келецькій, що на Вишеньці.

Свого часу туди депутати нині забороненої партії ОПЗЖ та Опозиційного блоку, хутірські бандити привезли на заміну митрополиту Симеону, який залишився вірним Україні і перейшов до ПЦУ, соратника Павла Мерседеса, ключника Лаври Варсонофія. Журналісти розслідувачі, зокрема С.Ткач із УП, переконують, що поряд із розкішним будинком екс-очільника Києво-Печерської Лаври Павла, де він зараз він знаходиться під домашнім арештом, під Києвом, знаходиться будинок митрополита Вінницького і Барського УПЦ МП Варсонофія.

То може зараз його команда і ввірений сайт так відробляють?

Бо хто де бачив, щоб монах із села на Вінниччині, який нічим не займався крім келійного життя та служіння Богу, зміг вибудувати особняк на мільйони?

Вважаємо, що правоохоронці мають перевірити і законність спорудження цього храму, біля нього школи, садочка та цілого релігійного центру Московського патріархату на Келецькій. Там же в садочок дитячий діє і школа! Чого навчають дітей України? Тому, що поширюють?

В цій церкві то за Януковича агітували, то за інші проросійські сили…

Всім відоме зізнання вінничанки, в перші дні війни, як священник із цього храму, коли шукала бомбосховище, переконував, що не потрібно боятись російської армії, бо прийдуть «освободітелі-браття».

Просимо правоохоронців з’ясувати на яких підставах на захопленій у громади землі був побудований і приватизований цей храм. Тепер величезний комплекс однієї родини промосковських священників. Як відомо, вона вже має макет затверджений будівництва ще одного релігійного комплексу біля «Шоку». Де мають будувати будинки для учасників бойових дій. Ото буде сусідство!

То що виходить, Вінниччина стала краєм не лише «отставніков», але й оплотом «руского міра» та феесбешним інформаційним центром?

Громадські активісти Вінниці

Від редакції: Просимо вважати звернення офіційним запитом до правоохоронців. Закликаємо провести об’єктивну перевірку. Про що повідомити редакцію. Весь наданий нам фактаж також передамо