Його та мешканку Стрижавки засудили.

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще двох шанувальників кремля, які просували у соціальних мережах ворожі наративи.

За матеріалами слідства СБУ перед судом постали двоє мешканців Вінницької області –  працівник Ладижинської ТЕС та громадянка рф із Стрижавки.

Як встановлено досудовим розслідуванням, він поширював на власній сторінці у забороненій соціальній мережі «Вконтакте» відеоматеріали, які містять публічні заклики до зміни меж території або державного кордону України.

Навіть після початку повномасштабного вторгнення громадянка рф зберегла вірність ворожій пропаганді щодо агресії російської федерації проти України.


На своїй сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники» вона поширювала антиукраїнські публікації та звеличувала злочини російських загарбників, захоплювалася країною-агресором, висловлювала свою «любов» до росії та її президента.

У межах розпочатих кримінальних проваджень слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозри за двома статтями: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України. Обвинувальні акти скеровано до суду.

За матеріалами Служби безпеки, судом їх визнано винними у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність України та 2 років за виправдовування збройної агресії рф.