Господи! Ти всяке бачив! Але таке? Щоб в центрі однієї із найстаріших Лавр світу (заснована в 1051 році, коли в Московії ще жаби кумкали) — Києво-Печерській купка людей, що називає тебе твоїми слугами і рабами, бунтує, бо не хоче входити у Світ світового християнства. Тобою, Господи, створеного! Не хоче виконувати волю Вселенського Патріарха Константинопольського, тобою призначеного, про воз‘єднання!

Погрозами, молитвами, прокльонами і стояннями вимагають залишити їх в духовному єднанні з церквою, що пішла в розкол, благословляє рашистів на війну, вбивати і їх та їхніх дітей, бо ж війна не вибирає! Завтра приліт чи мобілізація — і хто його зна!!!

Люди, у вас все нормально з головою?! Проти кого ви і за що?!

Ви бачите себе збоку?!

Митрополит Павло проклинає президента і його родину за це!

А міністра Ткаченка називає одержимим дияволом. А як же «вся влада від Бога»? І президент наче «помазаник Божий»?! Чи не у вас ще вчора зомбували догмами, що «вся власть від Бога»?

І що — не так сталось, як планувалось? За одного Владіміра Бог підсунув іншого?!


Якщо це така віра — проклинати не того, що несе в твою країну, на голови твого народу смерть, а того, хто хоче наблизити тебе до Божих заповідей, припинити цю пропагандоську брехню — то краще я буду поза такою вірою!

За три години в МП піддали анафемі монаха Авраамія, що приєднався до світового православ’я (його призначено в.о. настоятеля монастиря Лаври).

Але досі не зреагували на зрадників і колаборантів у рясах — ні тих, хто корегував вогонь та здавав в окупації патріотів, ні тих, хто поїхав до Кремля підтримати агресію!

Ви точно церква? З України? Переконані, що з вами Бог!?

Чогось мені, грішній, як і мільйонам у цій країні, цей мазохізм щось нагадує...

І вишенька на торті: «Не уеду с Украины, пока не отпою всех вас», — таке погрозливе прощання митрополита Павла з усіма нами!

А що йому — він же давно громадянин ерефії! А ось ви, ті, хто з‘їхався туди з усієї України, ну поясніть, такою має бути ВІРА?

Якщо першого, з орденом «лічно від Путлера», возвишають, а такого ж монаха з цієї Лаври піддають анафемі?! На фото обидва… Чим одержимий третій — самі знаєте. Але, виходить, не лише він один?!

Тетяна Редько