Декілька разів ми, мешканці с. Джурина Жмеринського р-ну, звертались з приводу підвищення тарифів на воду до голови ОДА В.Соколового і колишнього прем’єр-міністра В.Гройсмана, але ніякої реакції.

До липня 2022 р. ми платили за 1 куб по 60 грн з особи і по 75 грн — з корови. У жовтні 2022 р. голова ОТГ Г.М.Попсуй і бухгалтерка А.К.Волкова, директор «Водоканалу» А.М.Конверський зібрали збори користувачів і затвердили нові тарифи — за куб води 100 грн з особи і 120 грн — з корови. Лічильниками води користуються лише з десяток чоловік.

Ми звертались до голови ОТГ, бухгалтера, щоб встановити собі лічильники, але вони категорично проти. Причина в тому, що водою з нашого водоканалу поливають городи, заправляють цистерни, наповнюють басейни для купання, утримують живу рибу. Є багато будинків і 2-поверхових котеджів, які мають всі комунікації, але за це не платять. Ми вважаємо, що це ідеальна форма відмивання наших коштів у кишені сільської влади.

Просимо голову Він­ницької ОВА Сергія Борзова призначити комісію, яка допоможе нам зрівнятись у тарифах з сусідніми селами (Зведенівка, Писарівка, Шаргород), де у всіх людей є лічильники і платять вони по 30-40 грн за куб води.

Сергій ЯКОВИШЕН, читач