31 січня на території Грушківської сільської ради Могилів-Подільського району інспектори виявили незаконну рубку 22-х акацій. Замість зрілих дерев залишились тільки пеньки. Про це повідомив житель с. Слобода-Шлишковецька Могилів-Подільського району, який поскаржився в інспекцію на злодійське знесення зелених насаджень. Розмір завданих державі збитків становить 11 904 грн. Порушнику пред’явлено претензію для добровільного відшкодування.

– Взимку почастішали випадки незаконної рубки дерев, активізувались злодії. Наші інспектори перевіряють дотримання вимог природоохоронного законодавства і виявляють неодноразові порушення Закону України «Про рослинний світ». Зокрема 30 січня на території Якушинецької сільської ради за межами населеного пункту держінспекторами зафіксовано рубку невідомими особами 142 дерев різних порід та діаметрів стовбурів без дозвільних документів. Це крупне порушення нанесло державі шкоду на суму 154 800 грн., — повідомили у Держекоінспекції. — Матеріали справи перевіряє поліція з метою внесення до ЄРДР і відкриття кримінального провадження.

А у м. Калинівці, по вулиці Заводській, напроти будинку №19, держінспекторами зафіксовано незаконну рубку невідомими особами 3-х яблунь. Обраховано, що сума збитків, завдана державі, становить 3000 грн.

У Липовецькому районі на території Нападівської сільради вирубали 49 дерев різноманітних порід. Збитки складають 48620 грн. На момент фіксації цього правопорушення не вдалося встановити винних осіб. Але Держекоінспекція направила матеріали справи до Липовецького відділення поліції ГУНП у Вінницькій області.