Його посадили в СІЗО.

У Дніпрі обрали запобіжний захід священнослужителю УПЦ (МП), який тривалий час розбещував власних неповнолітніх доньок. Його затримали 6 квітня та повідомили про підозру.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

У  прокуратурі зазначили, що знущання тривали більше 2 років.

Слідчі встановили, що 47-річний чоловік після смерті дружини почав розбещувати своїх доньок 13 та 15 років. Загалом у сім’ї було 4 дітей, двоє вже досягли повноліття.


Дівчата розповіли про дії батька старшому повнолітньому брату, який одразу повідомив поліцію. Ймовірно, вони були у такому психологічному стані, що звернулись по допомогу.

У Нацполіціі деталей цієї справи не розголошують.

Дітей опитали в "зеленій кімнаті": вони підтвердили інформацію щодо розпусних дій священника. Дівчата наразі перебувають у лікарні.

У прокуратурі розповіли, що "зелена кімната" – це спеціальне безпечне місце для опитування дитини, яка стала свідком чи жертвою злочину. Інтерв'ю проводять таким чином, щоб не допустити ретравматизації.

"Сама "зелена кімната" нагадує звичайну дитячу кімнату. В ній є іграшки, м’які меблі різного розміру, фарби, олівці тощо. А розмова з дитиною автоматично записується", – пояснили у прокуратурі.