У вінницькому рибоохоронному патрулі повідомили, що 8 квітня їхні патрулі при здійснені рибоохоронного заходу булт зафіксовані порушення природоохоронного законодавства . Інцидент стався на водоймі поблизу с. Красненьке, Іллінецького району, Вінницької області.

П’ятеро громадян спільно здійснювали вилов водних біоресурсів використовуючи 3 підсаки.

В результаті порушниками було добуто : 3 292 коропа, 115 товстолоба , 95 карасів сріблястих , 33 щуки та 3 ротаня. Загальна вага улову становила 727 кг, що перевищує добову норму вилову на одну особину .

Своїми діями громадяни порушили правила любительського та спортивного рибальства, відповідальність за яку передбачено ч.4 ст. 85 КУпАП.

На правопорушників складено 5 протоколів про адміністративне правопорушення.

Збитки завдані рибному господарству України становили 12 830 019 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу, які здійснили огляд місця події в зв’язку з чим вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР.

Автомобіль УАЗ бортовий вилучено та поставлено на арештмайданчик. Знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено працівниками поліції.

Вінницький рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Вінниччини за номером: (068) 018 37 52.