Якісь незрозумілі гойдалки з доплатами військовим влаштували народні депутати України. Після суспільного обурення щодо відміни доплат воїнам ЗСУ, ВР, ніби, знову їх повернула. Але вже черех пару днів намагається блокувати своє рішення. Ініціатором проекту відповідної постанови є депутат від Партії “Голос”, секретар бюджетного комітету Володимир Цабаль.

Даним проектом тимчасово блокується повернення виплат військовим в тилу в розмірі 30 тисяч гривень.

Як зазначається на сайті Верховної Ради, проектом постанови пропонується скасувати рішення нардепів, які 10 квітня, схвалили повернення виплат 30 тисяч гривень для військових в тилу.

Поки таку ініціативу не розглянуть парламентарі, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не зможе підписати закон про повернення виплат і, відповідно, він не вступить в дію.


Нагадаємо, Верховна Рада України 10 квітня, проголосувала за повернення військовим доплат у розмірі 30 тисяч гривень.

Правки до законопроекту, якими пропонувалося повернути виплати військовим, поліцейським, службі цивільного захисту, підтримали 277 народних депутатів. Доплати повинні були повернути не тільки військовим, а й працівникам ДСНС і поліцейським.

Однак, складається враження, що законодавці навмисно посилюють соціальну напругу в суспільстві. Замість того, щоб зменшити мільйонні зарплати тиловим чиновниками, які забули, що в країні війна, забирають у тих, хто на фронті ризикує своїм життям.

Василь Головко