До поліції за допомогою звернулась 49-річна жителька Жмеринського району. У жінки та її сина вимагали повернути майже мільйон гривень, які 38-річний вінничанин вирішив їм нарахувати, як відсоток за користування взятих у нього раніше коштів.

Намагаючись розібратись у ситуації, із затриманим неодноразово зустрічався 30-річний син потерпілої, комісований за станом здоров’я військовослужбовець Збройних сил України, який захищав країну під час нападу росії. В ході спілкування зловмисник продовжував вимагати повернення боргу, погрожував розправою потерпілим. Під час однієї із таких зустрічей, зловмисник побив чоловіка.

Задокументували особливо тяжкий злочин слідчі Слідчого управління спільно з працівниками Служби безпеки України за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Затриманому обрано запобіжний захід тримання під вартою без можливості внесення застави. Йому повідомлено про підозру у вимаганні. За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Встановляються особи, які також могли постраждати від неправомірних дій затриманого.