Тиск на Свободу слова в Україні посилюється.

Свобода слова не може бути дозованою. Вона або є, або її немає. Щоби вона була – потрібно суспільству. А щоб її не було – потрібно владі, яка продовжує красти і шахраювати. Тому кожна наступна спроба прибрати до рук, знищити чи контролювати засоби масової  інформації говорить про те, що високопосадовцям некомфортно, коли журналісти розповідають про їхні фінансові оборудки і розкрадання державного ресурсу. Отже, їм є що приховувати від народу.

Перші особи держави, які вже були впіймані медійниками на гарячому, готові знищити непідконтрольні їм телеканали, радіостанції та газети. Так, без гласності, вони сподіваються перед наступними виборами приховати від народу свою справжню сутність. Їх не зупиняє, що кожний ЗМІ – це сотні робочих місць, що це податки у наш і так дефіцитний бюджет. А найголовніше те, що ці засоби масової  інформації діють у рамках законодавства і відповідально виконують свій обов’язок перед суспільством – подають об’єктивну інформацію.

Журналісти газети «33-й канал» висловлюють стурбованість у зв’язку зі спробою влади через НБУ чи Нацраду з питань телебачення і радіомовлення методом тиску взяти під контроль творчий колектив телеканалу «1+1». Вважаємо неприпустимим застосування з боку вищого керівництва країни будь-яких незаконних дій з метою тотального контролю за інформаційним простором. Тиск на Свободу слова дискредитує українську владу у світі і перекреслює всі здобутки Революції гідності.

Український народ зробив свій вибір на користь демократичного, справедливого європейського суспільства, і якщо ця влада перешкоджатиме йому в досягненні цієї мети, вона опиниться там, де й попередня. Вимагаємо від Верховної Ради України та НСЖУ негайно втрутитись у цю загрозливу для демократії ситуацію і покласти край будь-яким спробам влади тиснути на Свободу слова в Україні.

Колектив редакції газети «33-й канал»