Тупикова ситуація на фронтах україно-російської війни може призвести до того, що Україна проведе “повну мобілізацію” свого  придатного до служби населення. І знову відправить на передову безліч молодих людей. Про це повідомляє американське видання The Washington Post з посиланням на документи Пентагону, які нещодавно “витекли” в Мережу.

У цих документах йдеться, що Україна, ймовірно, посилить свою залежність від ударів по території Росії. І ця динаміка стривожила деяких американських офіційних осіб – ті побоюються, що такі удари можуть змусити диктатора Путіна до ескалації конфлікту або дати Китаю привід почати передавати російським окупантам летальну зброю.

“Обидві сторони готуються до ескалації бойових дій з настанням теплої погоди, хоча офіційні особи в Києві і персонал на передовій війні скаржилися на матеріально-технічне відставання, яке спричинило уповільнення обіцяних постачань західної зброї”, — зазначає видання.

Однак в сценарії, за яким Україна отримає вирішальну перевагу, американська розвідка вважає, що Київ, швидше за все, “зробить більш ризиковані наступальні операції для отримання додаткової вигоди”. У відповідь можна очікувати, що Росія “збільшить нетрадиційні атаки на Україну, хоча використання ядерної зброї залишається малоймовірним”, йдеться в документах.

Схоже, формула “війна до останнього українця” також бралася до уваги міжнародними військовими аналітиками. І, можливо, під саме цю формулу дозовано надавалася увесь цей час зброя для ЗСУ?

Цікаво лише дізнатися хто замінить в Україні ту “безліч молодих людей”, які вже не повернуться з фронту, і що буде, коли і їх не вистачить?

Сергій Бойчук