До редакції газети «33-й канал» звернулися жителі Чагівського та Медівського старостинських округів Оратівської територіальної громади.

Ось що вони повідомили:

– Нам, жителям сіл Чагів, Мервин, Мала Ростівка та Медівка стало відомо, що Вінницькою обласною організацією політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» розглядалося питання про відкликання Сопонюка П.Л. (на фото вище) як депутата місцевої ради «за народною ініціативою».

Нам не зрозуміла причина цього відкликання, адже Сопонюк П.Л. як депутат Ора­тівської селищної ради виконує всі повноваження, які на нього покладені і навіть більше: допомагає у вирішенні земельних питань, розглядає пропозиції, заяви та скарги громадян, які надходять до нього, вивчає причини скарг, які порушують громадяни, та вживає заходів до їх своєчасного і всебічного вирішення.

З початку повномасштабного вторгнення росії організовує допомогу Збройним силам України, пораненим воїнам, які знаходяться на лікуванні в медичних закладах області, сприяє доставці цієї допомоги.

Це депутат, на якого мали б рівнятися всі інші, тому що стільки робити для свого старостинського округу, для його людей ніхто інший ніколи не робив і не буде робити. Стільки зусиль докладати для допомоги внутрішньо переміщеним чи військовослужбовцям ЗСУ, як це робив і продовжує робити далі Петро Леонідович, теж ніхто ніколи не робив. Його робота в усіх на виду, він вміє організувати односельчан, депутатський корпус, навіть керівництво селищної ради.


Мабуть, у тому і вся причина, що Петро Леонідович почав співпрацювати з селищною радою та особисто з селищним головою Галиною Лошак. Разом організували не одну поїздку в обласний центр для надання допомоги пораненим військовим, які проходять лікування в військових шпиталях, лікарнях. Допомагав, коли селищна рада ремонтувала дороги в старостинському окрузі, особисто контролював процес роботи та робив зауваження підряднику. Разом зі старостою займався благоустроєм сіл Чагів, Мервин та Мала Ростівка, що входять до складу старостинського округу, з місцевими аграріями провели відновлення історичної пам’ятки місцевого значення «Джерело», допомагав з організацією забезпечення дровами сімей військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб.

Словом, людина дієва та здатна до самопожертви, що в час війни є дуже затребуваною рисою. І що цікаво: всі це бачать, всі знають, але, тим не менше, поставили питання про виключення з депутатів. Причина, яку вказують керівники даної по­літичної сили, це «не з’являвся на засідання, коли вони збиралися перед сесією, щоб обговорити питання порядку денного і як за яке питання вони мають голосувати». Іншими словами, це означає, що розробляли сценарії, хто що буде говорити, хто як буде зривати сесію і хто як буде принижувати керівництво селищної ради? Такі думки напрошуються.

А депутат Петро Сопонюк не хотів брати у цьому участі, тому має піти з депутатів.

Це, до речі, не перший випадок в Оратівській селищній раді нинішнього скликання, коли керівництво місцевого осередку партії Гройсмана позбавляє мандата депутатів. У перший день війни депутати від «Української стратегії Гройсмана» оголосили про складання повноважень благочинним Оратівського благочиння ПЦУ отцем Ярославом Мацюком, який теж був обраний виборцями громади депутатом до Оратівської селищної ради.

Чим не вгодив партії УСГ депутат Оратівської ТГ отець Ярослав Мацюк із ПЦУ?

Лише уявіть собі – перший день війни, люди об’єд­нуються для захисту своєї землі, хто чим може допомагає, а ті, кому довірили представляти інтереси громади в місцевій раді, за співпрацю з керівництвом селищної ради позбавляють депутатського мандату священника Православної Церкви України!

Кому служать ці люди і чиї інтереси вони захищають? Явно не своєї громади, та мабуть, що і не своєї держави… Якщо, окрім пар­тійної дисципліни, нічого більше не беруть до уваги. До речі, в Статуті «Української стратегії Гройсмана» не передбачено таких причин, через які позбавили депутатів Мацюка та Сопонюка депутатських мандатів.

При бажанні вони легко могли б спростувати такі рішення в суді, але, зрозуміло, що ніхто цього робити не буде, бо в країні йде війна і нікому не потрібні ці розбірки. На жаль, депутати від вказаної політичної сили ні на мить не зупиняли своєї боротьби з селищною радою з першого дня після виборів, бо пройшов не їхній кандидат, а програвати, як виявилось, ці люди не вміють!

Просимо редакцію газети «33-й канал» опублікувати наш лист. Сподіваємося, що вище керівництво почує думку виборців та запитають у підлеглих про такі ганебні методи. Просимо припинити гоніння чесних та принципових депутатів, патріотів України.

До листа додані підписи жителів сіл
Ростівка, Медівка, Чагів (всього більше 500 підписів)