Любителі сала говорять про те, що цей продукт можна вживати чи не кожен день і він корисний в будь-який час дня і ночі.

Це твердження не зовсім вірне, адже для багатьох сало є небажаною закускою, а час його вживання також краще скорегувати. Адже отримавши відповідь на питання про те, що відбувається з організмом, коли ти їси сало, можна зрозуміти всі плюси і мінуси.

Помилково вважати, що сало можна їсти в будь-який час і в будь-якому місці. Варто пам’ятати про те, що існує обгрунтовані медичними факторами певні тимчасові рамки.

Фахівці-дієтологи говорять про те, що найкращий час для вживання сала – це звичайно ж ранок. І відповідь тут проста і очевидна, адже навіть незначна порція сала благотворно впливає на активізацію діяльності організму, а саме:

  • стимулюється вироблення жовчі;
  • дається імпульс нормальному травленню;
  • з жирами в організм надходять вітаміни – А, D, Е, а також ненасичені жирні кислоти.


Однак сало не підходить для вживання цілодобово. Адже тут існує реальний ризик перевантаження організму, який може різко "відповісти" несподіваним загостренням хронічних захворювань. Тому висновок досить простий: перед сном краще утриматися від цього "делікатесу", а копчене і смажене сало їсти на ніч категорично не можна.

Чи можна їсти сало кожен день? Можна, але має бути строге дозування. Безумовно, жири - це корисний елемент живлення, проте на них не варто надмірно налягати. Встановлено, що найкраще в організмі засвоюється солоне або мариноване сало.

Норма вживання сала для дорослої людини:

за день - 10-15 г;
за тиждень - 150 г.

Василь Головко