Він – добро, світло і правда. Він – захисник  гідності та честі. Він – рятівник невинних.

Такі завжди заважають фарисеям, які торгують в храмі, торгують законом, наживаються на чиємусь горі і зневажають ближнього свого.

Такі своєю сміливістю і готовністю до самопожертви відкривають очі сотням тисяч обманутих та невпевнених, і ведуть за собою до справедливості та любові.

Це і про вас, дорогі наші брати, сестри, доньки, сини, батьки та матері, які не вагаючись, не очікуючи наказів, прийняли на свої плечі важкий хрест цієї страшної війни, і стали на захист світла. Це Ви несете цю важку ношу страсною дорогою вирвами та шанцями зраненої української землі.

Крізь пекло, що влаштував нам задурманений нашою свободою сусід-Каїн, який називався братом. Крізь розриви смертоносної, безжальної навіть до стариків та дітей наших його “милості”.

І з кожним розривом ворожого снаряду розривається і наше серце, і заливають очі сльози, коли хтось із вас падає під своїм мученицьким тягарем…

Але ми знаємо, що ви з одного із Ним тіста, з однієї глини, такі ж сильні своєю правдою і такі ж нездоланні в своїй вірі.

У цей Великий день просимо в Нього Благодаті та Ангела-Охоронця для Великих українців, які стали на захист свого роду, своєї свободи та гідності. Просимо сили захистити своє від заздрісного безбожного заблуди.

І у скорботі схиляємо голови перед нашими Героями, які уже пішли від нас до Його Небесного Війська.

Прийми їх у Своє Царство Небесне. І воскрешай у нашій вдячній пам’яті допоки будемо жити на цій землі, освяченій подвигом синів та дочок Великої непереможної європейської нації.

Христос Воскрес!

Не вмирають Герої!

З повагою та вдячністю до кожного захисника України

Анатолій Жучинський,
головний редактор газети “33-ій Канал”