Вперше в Лаврі в центрі Києва звучала молитва українською на Великдень.

До цього архімандрит Софроній  Вінницько-Барської єпархії співслужив в Успенському соборі разом із митрополитом і очільником ПЦУ Епіфанієм.

Без перебільшення, монахи, які відкрити своє серце Богові і України такі ж воїни духовного фронту як інші – на фронті, за яких вони моляться щоденно.

Ось якими враженнями поділився священник-монах Софроній:

– Дорогі у Христі брати і  сестри! Вітаю вас зі святом Світлого Христового Воскресіння!

Сьогодні Україна переживає важкий період. Ми знову зустрічаємо Великдень в умовах відкритої війни. Але не зважаючи на це Світле Христове Воскресіння дає усім нам промінь надії на перемогу та упевненість у тому, що зло буде переможене, а його зачинщики покарані. Адже Христос воскрес, і ніщо не змусить заплямувати нашу радість та віру у торжество Любові і Правди.

Нехай дар благодаті, здобутий за вірою в Переможця смерті та пекла, буде збережений нами до кінця!

Поділимося сьогодні Благою Звісткою із нашими ближніми, тими, хто боронить наш спокій в окопах на передовій і тих, хто трудиться в тилу. Нехай духовна радість відвідає поранених у лазаретах, полонених, вимушених переселенці та тих, хто знаходиться у нужді і скрутних обставинах викликаних війною.

Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!

Ділюся враженнями зі святкового богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Вперше за багато років в українській Лаврі лунає молитва на рідній мові за Україну, український уряд, українське військо і народ! Богослужіння очолив намісник Лаври Archimandrite Avraamiy

Архімандрит Софроній Чупринка, який з ним співслужив, один із наймолодших монахів Украіни. Він навчався в Києві, потім у Одеській духовній семінарії.

Здійснив постриг у Києво-Печерській Лаврі і став священником-монахом.

Продовжив службу у Вінниці.

Тут разом із митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном та більшістю священиків кафедрального Спасо-Преображенського собору м.Вінниці одразу після отримання Томосу перейшли із МП до ПЦУ.

Архімандрит Софроній очолив прес-службу єпархіі.

І ось тепер став одним із перших сподвижників українського часу разом із в.о. настоятеля Києво-Печерської Лаври Авраамієм у Лаврі.

Доземний уклін таким монахам і священникам.

Христос Воскрес! Воскресне й Україна! Бо ми по всіх фронтах ведемо боротьбу за це.

Тетяна Редько