Товариство Червоного Хреста спільно із ГО “Вінницька обласна Рада жінок України” привітали із Великоднем маленьких пацієнтів Центру реабілітації дітей Вінницької облради.

– Нині у нас лікуються 98 дітей, близько 30-ти – на стаціонарі, решта – амбулаторні. Вони потрапляють у наш Центр за направленням сімейних лікарів і лікуючих лікарів, – пояснила лікар-реабілітолог Євгенія Ратушна.

– Ці дітки з Вінниці, з Вінницької області та іногородні сьогодні  отримують медичні процедури, на свято вони не вдома, ми не могли залишити їх без уваги, – зазначила Валентина Кічак, голова обласної Ради жінок України.

– Підготували для дітей смачні паски, набори пластиліну для ліплення і альбоми для малювання, – додала Надія Косаківська, очільниця міського Товариства Червоного Хреста. – Допомогли партнери із ТОВ “Хліб” і анонімно – один з підприємців. – У ці дні ми відзначаємо і Великдень, і 105-ту річницю Українського Червоного Хреста, яке було засноване 8 квітня 1918 року.

Окремим подрунком для малечі стала вистава Вінницького академічного обласного театру ляльок. Артисти-лялькарі добре потрудились — переобладнали їдальню санаторію у глядацьку залу, спорудили імпровізовану сцену і показали хлопчикам і дівчаткам повчальну і веселу історію “Півтори жмені”. Нагородою їм стали щирі аплодисменти глядачів і пасочки до свята.

– Ми запрошуємо юних пацієнтів кардіосанаторію на Старому місті, як його традиційно називають вінничани, до нас на благодійну безкоштовну виставу, – сказав Олександр Свіньїн, головний режисер театру ляльок. – Очевидно, вона відбудеться у травні, коли потеплішає.

Ірина ЗОНОВА