Вона працювала в газеті “Місто”, “RIA”, на 5 каналі, а коли переїхала в росію – у “Вечерняя москва”.

Ми вже писали про вінничанку Юлію Тарапату, яка працювала у Вінниці журналісткою, але у 2014 році переїхала в росію і почала писати про окупаційну політику путіна. І ось СБУ оголосили їй підозру. Ось що повідомила прес-служба СБУ у Вінницькій області:

– Служба безпеки зібрала доказову базу на колишню вінницьку журналістку Юлію Тарапату, яка наразі є заступником головного редактора видання «Вечірня москва».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією).

За матеріали слідства, після захоплення Криму та частини східних регіонів України у 2014 році вона переїхала до країни-агресора, де влаштувалася до редакції прокремлівської газети «Вечірня москва».

Згодом за публічну підтримку російських окупантів та підготовку антиукраїнських публікацій її призначили заступником головного редактора московського видання.

На цій посаді вона також координує редакційний відділ «московська влада» та веде авторський блог на інтернет-ресурсі газети.

З 24 лютого 2022 року вона виконує вказівки кремля щодо поширення публікацій, де виправдовує збройну агресію рф і заперечує причетність окупантів до масових вбивств мирних жителів на Київщині.

Встановлено, що колаборантка називає «постановочними» катівні та масові захоронення в Бучі та Ірпіні.

За це Тарапата регулярно отримує нагороди від кремля та міської адміністрації москви.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти підривної діяльності зловмисниці проти України.

Підозрювана перебуває на території росії. Тривають заходи щодо її притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Зловмисниці загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

Розслідування проводять співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.