У ході виконання спеціального слідчого експерименту, санкціонованого прокурором Вінницької обласної прокуратури, слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області спільно з працівниками управління Служби безпеки України у Вінницькій області викрито діяльність групи осіб, які організували незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Слідством установлено, що правопорушники організували незаконне переправлення осіб через річку Дністер на територію Республіки Молдова поза пунктом пропуску. Свої послуги «ділки» оцінили в 3500 доларів США з однієї особи, яка бажає виїхати за межі України з метою ухилення від мобілізації.

У ході проведення першочергових слідчих дій мешканці Вінницької області були викриті та затримані правоохоронцями. Грошові кошти, отримані за організацію незаконного переправлення через державний кордон України, вилучені у ході обшуків.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Наразі слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні слідчим вживаються заходи до встановлення всіх осіб, причетних до незаконної діяльності.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури