У армії РФ особливий інтерес до якнайшвидшого завершення війни, оскільки у неї немає ніяких перспектив для перемоги, вважає російський правозахисник Марк Фейгін.

Загалом, серед владних еліт країни-агресора РФ є щонайменше чотири групи, яким було б вигідне відсторонення Володимира Путіна від влади.

Як розповів російський правозахисник, перша група, яка хотіла б відсторонення – це російські олігархи. “Вони постраждала сторона, у них проблеми з санкціями, майном, способом життя, статусом на Заході, дітьми, коханками, довіреними особами. Це лежить на поверхні – вони страждають від цього найбільше, адже вони малювали собі зовсім інше майбутнє”, – говорить Фейгін.

Друга група – армійська. “Вони такі ж військові злочинці (наприклад, Генштаб РФ, Міноборони), але проблема в тому, що у них скоро повноцінної армії не залишиться, будуть тільки обивателі з вулиці, “піджаки”. Це теж дивна ситуація, і незрозуміло, хто відповідатиме за провали, адже вони точно цього не хочуть. Тому в армії я вбачаю особливий інтерес до того, щоб все скоріше закінчити і припинити цю війну програвати. Тому що перспективи Перемоги немає ніякої”, – уточнив Фейгін.

Також правозахисник звертає увагу, що Уряд РФ, якому доводиться розбиратися з економічними наслідками, також не в захваті від керівництва Путіна.

“У всіх одні й ті ж уявлення про те, що відбувається. Ключовим є успіх або відносний успіх контрнаступу України”, – вважає правозахисник.

Василь Головко