Прогнози РНБ США та ГУР МОУ суттєво відрізняються. Так, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що наступні тижні і місяці будуть критичними для Україна.

В інтерв’ю CNN Кірбі зазначив, що Сполучені Штати намагатимуться забезпечити Київ усім “необхідним”.

“Ми знаємо, що наступні тижні і місяці будуть критичними для України. Ми хочемо бути впевненими в тому, що передаємо їм ті можливості, які їм знадобляться”, – сказав Кірбі. Він підкреслив, що військова допомога Україні з боку США продовжиться.

Тим часом, у Bloomberg опублікували матеріал, в якому передбачається, що ЗСУ підуть у контрнаступ у травні, причому відразу на декількох напрямках.

Один зі співрозмовників агентства вважає, що армія України може просунутися на 30 кілометрів на Мелітопольському напрямку, щоб поставити під вогневий контроль так званий “сухопутний коридор” російських окупантів до Криму.

В Інституті вивчення війни вважають, що Росія побоюється контрнаступу ЗСУ і на Бахмутському напрямку.

А керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що війна в Україні закінчиться в дуже найближчому майбутньому. Адже українські військові готуються до потужного контрнаступу і масштабного звільнення земель, які незаконно захопили російські окупанти. Ворог зі страхом очікує цю атаку ЗСУ.

Цей контрнаступ може наблизити перемогу України у війні, яку розв’язав російський диктатор Володимир Путін. І ця війна може закінчитися вже дуже скоро.

Буданов розповів про це в інтерв’ю іноземному журналісту. Дослівно він сказав про закінчення війни:

“У дуже-дуже близькому майбутньому.

– У дуже близькому? Чому ви впевнені в цьому?

– Тому, що я це знаю”, – відповів Буданов на запитання журналіста.

Вадим Снігур