Як нами уже повідомлялося, на Вінниччині пацієнтку приватного медзакладу задушили у палаті. Підозрюваного у злочині працівника лікарні взяли під варту. Це також розповіли у Вінницькому міському суді Вінницької області.

За інформацією суду, 42-річна потерпіла лікувалася від алкогольної залежності. За ініціативи та участі рідних перебувала у лікувальному закладі. Цілодобовий нагляд за нею та лікування доручили підозрюваному, який є представником закладу.

Преребуваючи на лікуванні, жінка зі значною алкогольною залежністю, не мала доступу до спиртного. Через це у неї виникала агресія. Під час лікування між померлою та зловмисником виникало багато конфліктів. Це підтвердив начальник відділу поліції номер три Вінницького райуправління Ігор Чебан. З другого по дванадцяте  квітня, хвора неодноразово трощила лікарняне майно та приміщення.


Як повідомляють у Вінницькому міському суді, у медичного працівника це викликало обурення, оскільки він самостійно лагодив та усував завдані нею пошкодження. Крім того, вона проявляла агресію та чинила опір лікуванню.

Це призвело до того, що медпрацівник, використовуючи явну фізичну перевагу над пацієнткою, рукою схопив її за шию. Чоловік здавлював та не відпускав до тих пір, поки жінка не перестала подавати ознаки життя.

Протягом доби, розраховуючи на зникнення слідів від удушення на тілі загиблої, з метою уникнення кримінальної відповідальності медпрацівник не повідомляв  про смерть жінки її родичам, до моменту заклякання її тіла.

Однак експертиза встановила, що смерть потерпілої настала у результаті механічної асфіксії від здавлення шиї твердим тупим предметом. Наразі 47-річного чоловіка підозрюють в умисному вбивстві. Тепер йому загрожує позбавлення волі термвном на 15 років.

Вінницький міський суд, при обранні запобіжного заходу, врахував обґрунтованість підозри та наявність ризиків, що підозрюваний може переховуватися, перешкоджати кримінальному провадженню або вчиняти інші дії, передбачені ст. 177 КПК України.

Медпрацівника триматимуть під вартою 60 днів без визначення розміру застави. Наразі триває слідство.

Сергій Бойчук