Нещодавно зомбіпатріоти на Московії кричали, що “Києв – мать городов русских!” Мол, це наше місто і наша історія, але, видно, щось пішло не так у політиці кремлівських старожилів. І вони знову переписують історію. Напевно щоб не питали орки: “А чому ми з мамою воюємо?” Отже, Київ уже не матір міст руських? У РФ із підручників прибрали згадку про нашу столицю в параграфах про Русь. Певно, зроблять його синком мами-москви, яка в агресивних припадках загубила свою метрику.

Насправді у окупантів історія – це елемент пропаганди. І переписується вона залежно від геополітичного настрою диктатора. А йому зараз стала поперек горла Україна і наш Київ. Не може божевільний цар миритися з тим, що мокшанські болота загубилися в раній історії цивілізації. І що Московію заснував київський князь.

Тому у Росії з нових підручників з історії, призначених для учнів четвертого класу, прибрали згадку Києва як столиці в параграфах, присвячених Київській Русі.

Про це повідомляє “Медіазона”.

Зокрема, йдеться про нові підручники російського видавництва “Просвещение”.

“Якщо в старому виданні йшлося про те, що літопис “Повесть временных лет” написав монах Києво-Печерського монастиря Нестор, то в новій версії Нестор – просто монах, без уточнення монастиря”, – повідомляє видання.

При цьому в старій версії підручника йшлося про те, що князь Володимир хрестив увесь народ у Києві, у новій – “у столиці”.

“Ще одне. Було: “Після смерті Олега в Києві став правити князь Ігор”, – а стало: “Після смерті Олега Руссю став правити князь Ігор”, – пише “Медіазона”.

Видання зазначає, що автори нового підручника з історії РФ для шостого класу поміняли дату, яку називають заснуванням Русі, – з 882-го на 862 рік.

“Як вважає співрозмовник “Медиазоны” у видавництві “Просвещение”, ці матеріали надійдуть до шкіл до кінця весни і будуть використовуватися в наступному навчальному році”, – йдеться в матеріалі.

І оцю ерзац-історію окупанти будуть вбивати в голови десятків тисяч депортованих українських дітей, щоб знеособити їх, як представників давньої європейської нації. Хіба це не геноцид?

Сергій Бойчук