Якщо майбутня контрнаступальна операція української армії не принесе успіху, то західним партнерам буде важче допомагати Україні при повторній спробі.

Однак, як заявив полковник СБУ, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі “Свобода Ранок”, це не означає, що допомогти більше не буде.

“Я не кажу, що це останній шанс, але наступний буде даватися більш складно”, – зауважив Костенко.

Полковник відзначив, що внаслідок військових дій росіяни знищили вже велику кількість техніки, котра була в Україні. Окрім цього також було втрачено багато ресурсів партнерів.

“Вони нам зараз дають техніку, яка має допомогти нам щось змінити на полі бою… Коли говорять, що це “останній шанс”: останній шанс – це якщо ми підемо у  контрнаступ, і противник знищить наші угруповання і всю техніку, яка у нас є, то це буде складна ситуація”, – сказав нардеп.


За слова Костенка, оцінювати, чи реалізувала українська армія свої плани, чи ні, потрібно вже після весняно-літньої кампанії.

Російські еліти після зливу документів з Пентагону чекають контрнаступу ЗСУ. Вони вважають, що хоч і в України є проблеми, але в РФ їх може бути ще більше.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр 19 квітня повідомила, що контрнаступальні дії української армії уже тривають. У тому числі іде масштабна підготовка до звільнення усіх території України.

Сергій Бойчук