Вже за кілька днів цвинтарі по всій країні втопляться в тоннах штучних квітів! Але на вигляд гарні і дешеві квіти завдають величезної шкоди природі і небезпечні для людини!

Купуючи штучні квіти, ви купуєте сміття, яке завдає шкоди природі, виділяючи токсичні речовини, забруднюючи ґрунт, повітря та ґрунтові води.

Коли штучні квіти стають непридатними, люди їх викидають. Вторинній обробці вони не підлягають, а термін розкладання – від 100 до 500 років. Але, ще гірше коли ці квіти спалюють.  При їх спалюванні в довкілля виділяються важкі метали та діоксини, що негативно впливають на здоров’я людей, а особливо – на дітей.


До того ж, недоречно приносити на могилки своїх рідних штучні, пластикові квіти, адже ніхто не хоче, щоб його на день народження, або інше свято вітали букетом штучних квітів. То чому цей мотлох ми несемо до наших рідних спочилих, які вже відійшли у вічність, але не перестали потребувати наших молитв і уваги?

Альтернативою штучним квітам повинні стати живі квіти в горщиках або багаторічні висаджені в ґрунт, карликові чагарники, газонна трава.

Браття і сестри! Закликаю усіх відмовитися від використання штучних квітів! Подумайте про своїх рідних спочилих та про майбутнє покоління. Майте совість, не купуйте і не використовуйте штучні квіти!

Поширюйте! Розкажіть своїм друзям!

Євгенія Буданевич