Відтепер мешканцям пансіонату стали доступні кімнати галотерапії, ароматерапії, синглетно-кисневої терапії, озокеритотерапії, кабінети масажу та емоційного розвантаження. Оновлені  стоматологічний, фізіотерапевтичний кабінети, кабінет з лікувальної фізкультури. Ці послуги отримують зазвичай у санаторно-курортних закладах, а мешканці пансіонату почали безкоштовно отримувати лікувальні процедури безпосередньо в установі.

Як зазначив директор пансіонату Сергій Якубовський: «Наше завдання – створити комфортні умови проживання і якісний догляд мешканцям пансіонату. В минулому році ми зробили серйозний акцент на покращенні медичних і соціальних послуг. Адже люди тривалий час чекали цього».

Торік, за ініціативи Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, рішенням облради до Вінницького будинку-інтернату геріатричного профілю було приєднано Вороновицький психоневрологічний інтернат, а сам заклад перейменовано в Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку з філією у Вороновиці.

«Такий крок сприяв не лише зростанню якості надання соціальних послуг мешканцям установи, а й підвищенню ефективності використання фінансового ресурсу на утримання й розвиток закладу», – зазначає директор департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

Під час презентації роботи керівник установи Сергій Якубовський також представив керівництву області подальші плани розвитку пансіонату.

Максим СВЕРИД