Хоча ті не перебували у зоні бойових дій – державі завдано збитків на щонайменше 1 млн грн. Державне бюро розслідувань повідомляє, що за інформацією слідства, з початку повномасштабного вторгнення керівництво батальйону систематично преміювало підлеглих, які перебувають у зоні проведення бойових дій. Проте, двоє військових, щомісячно одержуючи виплати від 30 до 100 тисяч грн, продовжували перебувати на території Рівненської області.

Йдеться, зокрема, про доньку та колишню дружину заступника командира частини, які є військовослужбовцями: “20 квітня 2023 року працівники ДБР провели низку обшуків на території військової частини та за місцем проживання військових, які одержували доплати незаконно. У результаті слідчих дій виявлено та вилучено бухгалтерську документацію, кадрові документи, банківські картки, мобільні телефони тощо.

Крім того, правоохоронці перевірять законність доплат іншим військовослужбовцям цієї частини. За результатами вивчення вилучених документів, буде прийняте рішення щодо повідомлення певним особам про підозри”.

ДБР повідомляє, що схема діяла протягом 9 місяців, а завдані державі збитки становлять щонайменше 1 млн грн.

Правопорушення попередньо кваліфікувати як “недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України)”.

Як повідомляють наші читачі, на жаль, військовослужбовці розповідають і про побори в інших військових частинах. Про те, що треба платити декому за відпустки додому, продовження лікарняних, половину зарплати, щоб не відправили в гарячу точку і т.п.