Ці красиві невинні янголята нічого темного, поганого чи небезпечного тут не бачать. Вони навіть не розуміють, що їх вже з дитинства весело і красиво ведуть до «світлого» майбутнього.

Так званий «хеллоуїн» є блюзнірським знущанням над Днем всіх святих. Рогаті та хвостаті на кожному кроці. Істина та святість перевертаються навпаки! Залишати дітей без нагляду і виховання я не рекомендую. Це ще не все.

Інтернет сам по собі ні поганий, ні хороший. У ньому є все: Закон Божий і абсолютне беззаконня. У лукавого духа спокуси різні. Але система єдина, як заборонений плід в райському саду. Підлітки виховуються в окультизмі. «Гаррі Поттер» – лише перший крок. Дітей автоматично тянуть в пекло навіть через мультики. Товариства самогубців на форумах і фейсбуках пропонують різноманітні техніки суїциду. А потім згублену душу навіть батюшка на цвинтарі не відспівує. Це ще не все.

Ігроманія не менше небезпечна, ніж наркоманія. Вона має також три стадії падіння від Пресвятої Трійці до трьох шісток. Комп’ютерна гра вповзає в душу і відключає дух. У підлітка швидко настає звикання і пристрасть. Його радують яскраві перемоги у віртуальних війнах.

Коли він бажає піднятися на вищий рівень «надлюдини», йому під виглядом невинної забави як бонус пропонують продати душу дияволу. Натискається кнопка «так» – і на екрані з’являється жахливе обличчя гіпнотизуючого демона. Він читає заклинання на незрозумілих мовах і вселяється в свою жертву. Людина божеволіє. У підлітка з’являється роздвоєння особистості, схильність до самогубства, але лікування у психіатра не приводить до остаточного звільнення. Коли мені було 14 років, то старші хлопці у дворі навчили мене грати в карти на гроші. Забавна гра називалась «тринька», або «сєка». Я відразу всіх обіграв, але то був лише сир у мишоловці. На щастя, я це швидко відчув, усвідомив і вчасно зупинився. Мабуть, мені хтось таємно допоміг в глибині душі. Сучасні азартні ігри набагато небезпечніші. Вони – наче синтетичні наркотики. Ситуація швидко виходить з-під контролю. Це ще не все.

Людей приваблюють великі зібрання віруючих у залах і на стадіонах. Як на мене, це краще, ніж сучасні «зірки» шоу-бізнесу, які потребують, як мінімум, наркологічної допомоги. Але деякі харизматичні течії викликають запитання. Якщо ви не бажаєте перебувати під впливом магічної сантерії, окультного гіпнозу або масового психозу – просто читайте «Отче наш». Сердечна сповідь і причастя також очистять душу. Це не темне приниження, а таємне піднесення.

Якщо ви чуєте незрозумілі заклинання або молитви на чужих мовах – то не будьте піддослідним кроликом. Захищайтеся живим Словом. І спокійно стійте на імені Христа. Це абсолютна сила. «Ідіть і більше не грішіть!» Так написано. Отже, робіть висновки самі.

І це ще не все. Що вам потрібно? Війна чи мир? Це також залежить від кожного з нас! Давайте молитися за мир щоденно, хто як вміє, поки не занадто пізно. Це реальна дія! Інакше все закінчиться дуже погано. Навіщо Страшний Суд? Рятуємось самі. І нехай на шлях спасіння стають духовно хворі люди. Молимось за них. Благословляємо всіх. Це нам нічого не коштує. Я також вибачаюсь перед своїм давнім «другом». Хочете врятувати родину? Розпочніть з себе. І нехай ніхто не стане на шляху світлої посмішки. Знаю, що хтось вже рятує своє життя.

Наша віра істинна: «Блаженні миротворці, бо вони назвуться синами Божими».

Мир, мир, мир усім.
О. Овсянюк