Серед громадян, відзначених званням “Почесний громадянин Козятина”, є уродженець міста народний артист Білорусі Анатолій Ярмоленко, який очолює колектив «Сябри». Депутати міськради пропонують позбавити співака відзнаки за проросійську позицію та підтримку війни проти України.

Соліст та керівник білоруського ансамблю «Сябри» Анатолій Ярмоленко народився у Козятині, закінчив школу №3. Він співав у шкільному оркестрі, а ще ходив до залізничного клубу. Згодом пішов до армії. Під час строкової служби виступав у різних військових колективах, де помітили його талант. Так козятинчанин і потрапив до Білорусі, де в 1974 році при Гомельській філармонії створили вокально-інструментальний ансамбль «Сябри», що був популярний за часів Радянського Союзу.

У 2013 році Анатолій Ярмоленко виступав у Козятині. Приїздив на День міста на запрошення тогочасного народного депутата Миколи Катеринчука. Під час святкового концерту Ярмоленку вручили значок Почесного громадянина міста Козятин. Звання присвоїла міська рада. А тепер його можуть забрати. На чергову сесію, яка має відбутися 28 квітня, готують проєкт рішення про виключення Ярмоленка з переліку “почесних громадян”.

«Анатолій Ярмоленко відкрито демонструє свою проросійську позицію та активно бере участь у масових заходах як у білорусі, так і у рф. Пише пісні про укріплення відносин, братерства, дружби між Росією та Білоруссю. Публічно демонструє свою вдячність російському та білоруському народу за підтримку, любов та широке визнання. 10 вересня 2022 року, коли російські солдати вчиняли безчинства на українській землі, руйнували та спалювали все на своєму шляху, вбивали та грабували, коли з території білорусі їхала важка техніка та летіли ракети, Анатолій Ярмоленко давав великий благодійний концерт у Мінську, частина коштів з якого була спрямована на підтримку збройної агресії проти України. 15.07.2022 року отримав нагороду від самопроголошеного президента Лукашенка «Через искусство — к миру и взаимопониманию», — йдеться в аналітичній довідці до рішення.

Василь Головко