У Вінниці 24 квітня померла справжня людина-легенда нашого краю – видатний краєзнавець, філософ, автор-виконавець та поет Анатолій Секретарьов. Про це у соціальних мережах інформують численні творчі друзі покійного.

Анатолій Секретарьов народився 30 січня 1947 року в Черкасах. Проживав під Вінницею. Свого часу успішно працював викладачем математики в університеті. Плідно співпрацював з популярним вінницьким гуртом „Очеретяний кіт” та іншими українськими музикантами.

Велика втрата для України і Поділля! Нині відійшов в інший світ, письменник, поет та мудрий філософ, композитор, музикант та неймовірна талановита людина, Анатолій Секретарьов… Царство Небесне! Він залишив після себе велику спадщину, – пише вінницька поетка та виконавиця Тетяна Комарова.

Царство Небесне тобі, друже мій давній! Як же це так несправедливо, що найталановитіші відходять?!. Хто ж тепер співатиме нам такі душевні, прості й, водночас, мудрі пісні?!. Вічна пам’ять тобі! – згадує товариша вінницький письменник Вадим Вітковський.

Людина, котра вміла створювати довкола себе дивовижну синергію людських душ, занурювати в глибинні стани і просто тримати на мажорному плаву, наче подільські чи сіверські річки. Цієї магії, твореної (не)простим чоловіком, дуже не вистачатиме Вінниці, – говорить директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Пішов у засвіти Анатолій Секретарьов – культовий гуру-пісенник, черкасько-вінницький візіонер, джазовий популяризатор, наставник і приклад для багатьох митців і не тільки, – пише Ігор Дуганець.

Здавалося, Анатолій Михайлович вічний, – читаємо у дописі Володимира Татаренко.

Мені пощастило в житті зустріти цю незвичайну людину. Завжди захоплювався багатогранністю його талантів і неймовірною простотою у спілкуванні. Спочивай з богом, тезко.

Анатолій Жучинський