Коли більшість вінничан ходила на кладовища в поминальні дні, Вінницю сколихнула ще одна трагедія. Нянька, яка доглядала немовля молодої пари.., принесла його мертвим.

Пояснювала, що, мовляв, дитина вислизнула із ковдри і впала на асфальт.

Вже правоохоронці з’ясували, що нянька, вона ж подруга подружжя, цілу ніч розпивала спиртні напої у компанії двох знайомих. У прокуратурі повідомили, що у стані алкогольного сп’яніння жінка пішла на вулицю і на зупинці громадського транспорту випустила 3-місячного малюка з рук. Більше того, навіть не намагалася дитину врятувати. А, навпаки, хотіла приховати злочин. І лише коли протверезіла, повернула батькам уже мертвого хлопчика…

Далі, під час слідства, почали з’ясовуватись не менш шокуючі обставини. Бо це молоде подружжя доручило своє немовля сусідці, щоб побути наодинці… Як кажуть, відпочити… І не на години, а на день і ніч… Та це стало їхньою фатальною помилкою, бо більше живим свого сина мама і тато не побачили…


Ось що про цю НП повідомили у поліції Вінниччини:

– 19 квітня до поліції надійшло  повідомлення від 35-річної  жительки м. Вінниця про те, що померло її немовля. Судово-медичною експертизою встановлено насильницьку смерть дитини. На місці події поліцейські встановили, що 17 квітня батьки немовляти надали для догляду свою дитину знайомій, 33-річній мешканці Вінниці. Наступного дня, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, жінка не втримала малюка та допустила його падіння на асфальт. Дитина  отримала травми, що стали причиною її смерті. 19 квітня  жінка передала тіло хлопчика матері, – повідомив начальник відділу по­лі­ції № 2 Вінницького районного управління поліції Андрій Бойцун.

Як з’ясували наші журналісти, подружня пара раніше на обліку у со­ціальних службах не перебувала.

– Ця дитина у них була першою. Батьки вирішили відпочити, побути самі і доручили подружці побути із немовлям, – уточнила пресофіцер облполіції Заріна Маєвська.

І нянька раніше не потрапляла правоохоронцям у поле зору. Але, за результатами токсикологічної експертизи, стало зрозуміло, що вона зловживала спиртним. У стані алкогольного сп’яніння й вбила дитину. Чи розуміла у той момент, що скоїла на п’яну голову, невідомо. Бо лише наступного дня, на тверезу, повернула заклякле тільце батькам... За те, що залишили немовля без належного догляду на чужу людину, молоді мама і тато понесуть адміністративне або й кримінальне покарання. Зараз ювенальна поліція вирішує це питання. А горе-няньці загрожує 5 років тюрми за вбивство через необережність.

Вчора стало відомо, що до обвинуваченої суд застосував запобіжний захід – тримання під вартою без права на заставу.

Людмила ПОЛІЩУК