Донька нардепа, телеведуча Тетяна Терехова на свій день народження влаштувала вечірку просто в стінах Інституту міжнародних відносин Київського національного університету, що по вулиці Мельникова.

Того дня телеведучій виповнилося 26 років, і вона разом з друзями та колегами не придумала нічого оригінальнішого, як орендувати частину інституту для «студентської вечірки». Зрозуміло, і стіл був відповідний: сосиски, консерви, згущене молоко, картопля, пельмені та інші страви. Сама ж Терехова та її гості були одягнені у спортивні штани і шльопанці зі шкарпетками.

На відео, які були викладені в мережі, видно, що всі активно брали участь у конкурсах «найкращий студентський костюм з гуртожитку», в переодяганнях і в танцях. До вечірки радо долучилася столична «золота молодь»: Катерина Сільченко, телеведучий Олександр Скічко з дружиною-мільйонеркою Єлизаветою Юрушевою, дизайнер Олексій Прищепа, співачка Ольга Цибульська та ведучі Антон Довлатов і В’ячеслав Соломка. Ось такий вийшов грамурний гуртожиток у найпрестижнішому і найдорожчому виші країни.

Цей захід спричинив ефект бомби!

Тетяна Терехова — українська теле- і радіоведуча, журналіст, національний коментатор «Євробачення». Закінчила Інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка (спеціальність «Міжнародний бізнес») і Київський національний економічний університет (спеціальність «Облік і аудит»), згодом вступила до аспірантури Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка. Вона дочка народного депутата Андрія Деркача і невістка колишнього спікера Верховної Ради Володимира Литвина, тому таку розкіш, як «скромну» вечірку у стінах «альма матер», може собі дозволити.

У самому виші інформацію про вечірку підтвердили, щоправда, там переконують, що це була не вечірка з нагоди дня народження, а зустріч випускників, яких поєднав спільний проект Studway.

«Захід було проведено 27 січня у приміщенні Інституту міжнародних відносин. Усі події відбувалися поза навчальними аудиторіями, а всі витрати на проведення, включно за електроенергію, були за рахунок організаторів. ІМВ завжди радий бачити своїх студентів», – підкреслили представники навчального закладу.

Чи були такі прецеденти у вінницьких вишах? Крім холодних аудиторій у кількох корпусах, аналогій не простежується. Мабуть, у місцевої «золотої молоді» інші фінансові можливості та не такий політ фантазії. Або у нас і досі ще вважають приміщення університетів — храмами науки, а не місцем для влаштовування вечірок. А що думаєте ви з цього приводу?

Ілона ВАЛЬТЕР