У Бершаді хвилювання і неспокій! Величезний резонанс викликала новина про те, що відомий депутат Бершадської міськради Віктор Маланчук (на фото), голова фракції “Наш край”, обраний бершадчанами на законних підставах, – відсторонений від виконання депутатських обов’язків.

– Повною несподіванкою для мене став приїзд у Бершадь 4 квітня Валентина Телегузова, голови обласної партії “Наш край”, і його повідомлення про відкликання мене із депутатів, – не приховував обурення депутат міськради Віктор Маланчук, голова фракції політичної партії “Наш край”. – “Кишенькове”, на мою думку, зібрання у Вінниці, навіть не запросивши мене, ухвалило таке рішення. Як пояснив Телегузов – “потому что ти не так голосуєш, как нада, не поддерживаєш Драгана”. Я служу громаді, яка мене обрала, а не комусь особисто! Миттєво зняли пульт з мого столу і виключили моє прізвище із електронних списків. На знак протесту проти цього свавілля більше 20-ти депутатів із групи “Сила у єдності” покинули залу, залишилось тільки семеро. Люди бачили і чули, як Телегузов вперто наполягав, щоб наші депутати підтримували партію “Українська стратегія” і об’єднались з нею. Із 2014-го року я активний волонтер, маю нагороди і 40 подяк від частин ЗСУ, не пропустив жодної се­сії, постійно подавав ділові пропозиції, добився фінансування Бершадського ліцею – за що мене виключати із депутатів? Це незаконно! Та й 20 тис. грн як заставу за вибори у депутати Телегузов був зобов’язаний мені повернути, але він порадив про них забути.

– Я прямо спитав у Телегузова: в той час, коли СБУ порушило проти вас кримінальну справу за вимагання хабаря, в той час, коли йдуть суди у Києві і ви знаходитесь під домашнім арештом – яке ви мали право приїхати у Бершадь і ночувати тут? На що отримав відповідь російською: “Вам что, делать нечего?” Після цього скандалу на сесії стало очевидно, що пар­тія “Наш край” хотіла позбавитись від “непокірного” Ма­лан­чука і продати місцевих депутатів “стратегам”, – розповів журналіст Вік­тор Рись. – Де­путати Сі­чак, Трохименко, Пересунько, Кольченко звинувачують Драгана у фальсифікаціях, зловживаннях, прийнятті незаконних рішень та ін. Народні обранці так обурились діями голови та секретаря Бершадської міськради, що на сесію викликали поліцію.

– Бершадчани бачать, що наш мер Драган узурпував владу, творить, що хоче. А Віктор Маланчук став для нього незручним. Вся ця оборудка була організована спеціально, щоб закрити рота йому і тим, хто критикує беззаконня місцевої влади! – вважає Леонід Рибак, громадський активіст.

Віталій Драган у телефонній розмові наполягав, що звіль­нення депутата Маланчука – це прерогатива обласного осередку партії “Наш край”, а Бершадська міська рада, мовляв, не має до цього жодного відношення.

Телефон Валентина Телегузова, вказаний у даних Вінницької обласної організації політичної партії “Наш край”, не відповідав.

Ірина МИХАЙЛЮК
з Бершаді

Від редакції: готові вислухати інші точки зору.