29 квітня у Вінницькому планетарії з 12:00 до 16:00 всі охочі, дорослі вінничани матимуть можливість безоплатно отримати щеплення проти COVID-19 чи дифтерії й правця

При собі слід мати документ, що засвідчує особу. Заходи проходять у рамках Всесвітнього тижня імунізації.

Окрім того, з 27 по 30 квітня у Вінницькому планетарії на дитячій точці “Спільно” ЮНІСЕФ до Всесвітнього дня імунізації будуть проводитись інформаційні заходи, метою яких є популяризація профілактичних щеплень серед дітей та дорослих.

Лікарі зазначають, що вакцинація в умовах війни є найбільш ефективним методом убезпечити себе та своїх дітей від тяжких захворювань та їхніх наслідків.

Нагадаємо, що згідно з Національним календарем щеплення в Україні всі діти обов’язково мають отримати щеплення проти таких хвороб:

Туберкульозу,
Поліомієліту,
Дифтерії,
Кашлюка,
Правця,
Кору,
Гепатиту B,
Гемофільної інфекції,
Краснухи,
Епідемічного паротиту.

Ці вакцини є безоплатними, їх закуповують державним коштом. Для всіх дорослих потрібно кожні десять років поновлювати щеплення від дифтерії та правця.

Нагадаємо, один укол – захист від пів десятка хвороб. Малечу Вінниччини вакцинують від кашлюку, правця, гепатиту та дифтерії. Лікарні Вінниччини отримали понад 4 000 доз комплексної індійської вакцини. Наразі її розподілили у всі лікарні області, як комунальні, так і приватні.

Вадим Снігур