Ця шкільна газета видається учнями вже не один рік. «Дивоцвіт» у Мурованокуриловецькому районі — видання відоме своїми публікаціями про шкільне життя і народилося з благословення директора школи Олександра Стозуба. Керує процесом і підбирає редакційні кадри вчитель-наставник Іванна Григораш. Яна Попович — головний редактор та ідейний натхненник. Аріанна Крочак — завзятий і готовий пізнавати нове журналіст. А наймолодша «акула пера» — Богдана Венерська.

Ця шкільна газета вже не раз виборювала перші місця в районі. І щоб газета здобула ще більше популярності, юні журналісти попросили поділитися рецептами майстерності провідних журналістів «33-го каналу» та відвідали видавничий комплекс, де друкується не лише ця газета, але й до сотні інших видань України.

Розмова вийшла душевною, відвертою і пізнавальною. Говорили про жанри, про заголовки, особливості. Про чесність і правду… Головне, що зрозуміли гості редакції — це те, що справжня журналістика чи не єдина професія, котра не терпить непрофесіоналізму, фальші, вимагає всебічних знань і об’єктивності, а ще — готовності працювати цілодобово. Заслужений журналіст та співзасновник «33-го» Тетяна Редько щиро розповіла про свій шлях у професію, дала цінні поради та настанови, котрі юним колегам неодмінно стануть у нагоді.

Заступник головного редактора    «33-й Порадниця» Тетяна Кондратьєва запевнила, що вони досягнуть мети, бо й сама колись була такою журналісткою-початківцем. Із захватом слухали учні свою колишню землячку Тетяну та одного із найдосвідченіших журналістів газети Ірину Зонову.

На завершення співзасновник «33-го каналу» та головний редактор, заслужений журналіст України Анатолій Жучинський побажав старшокласникам не лише вступити у провідні вузи на факультети журналістики, але й закінчити їх та завітати на роботу до газети.

Тетяна ВЕРБИЦЬКА