Поки українські правоохоронці делікатно намагаються вгамувати п’яту колону кремля, президент РФ Путін узаконив депортацію жителів незаконно анексованих територій України, які відмовилися прийняти російське громадянство.

У підписаному указі йдеться, що громадяни України, які проживають на незаконно анексованих територіях і вирішили зберегти українське громадянство, можуть проживати там до 1 липня 2024 року. Після чого їх можуть депортувати.

Окремий пункт диктаторського указу стосується депортації тих, хто “створює загрозу національній безпеці” Росії. Жителів незаконно анексованих регіонів, які виступають за “насильницьку зміну основ конституційного ладу” в Росії, фінансують терористичну і екстремістську діяльність або беруть участь в “несанкціонованих” акціях, будуть депортувати негайно і забороняти їм в’їзд в країну, повідомляє “Дождь”.

Російська Федерація змушує українців отримувати свої паспорти на тимчасово окупованих територіях. Це свідчить про абсолютне насильство загарбників над громадянами України.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області темпи російської паспортизації дуже низькі, тому російські загарбники вводять все нові заходи тиску на місцеве населення з метою поліпшення ситуації. Гауляйтер захопленої частини Запорізької області Євген Балицький зобов’язався до 9 травня забезпечити повну паспортизацію на цій території.

Ось такий привіт передав воєнний злочинець Путін українським чиновникам, які майже десять років не знали, що робити з ватниками, сепаратистами, очевидними зрадниками, проросійськими попами і різною сволотою, яка розхитувала Україну зсередини і кликала сюди руський мір.

Ця команда вже давно мала бути депортованою з України. Можливо, тоді б історія пішла в зовсім іншому напрямі.

Вадим Снігур