Цей пост написав житель громади Дмитро Дрогобецький:

“Шановна Городківська ОТГ, шановні жителі громади, побачивши який срач відбувається на нашому місцевому кладовищі, я просто очманів.

Сміття з усіх сторін кладовища , на могилах сміття. Бракує слів дібрати до нашого керівництва громади та до людини, яка відповідає за порядок на кладовищі.

За мої роки, скільки я пам’ятаю, коли керував кладовищем Кацап Сергій, такої мусорки та срача не було !!! Думаю більшість зі мною погодиться!!!

Шановна Резнік Олена Іванівна, наведіть порядки на кладовищах !!!!

Не забувайте вибори не за горами, хоча я думаю з вашим відношенням до жителів громади Ви і до кінця строку не допрацюєте!!!

Поспілкувавшись із жителями нашої громади, мене здивувало те, коли людина звертається за довідкою про смерть, коли в людини біда, Ви, як голова громади, заставляєте жителів нашої громади купляти все похоронне тільки в одному магазині Ритуальних послуг!!!

Шановна Олена Іванівна, припиніть вчиняти тиск на інші магазини Ритуальних послуг, які знаходять в нашій громаді, припиніть получати неправомірну вигоду від магазину Ритуальних послуг, який знаходиться під вашою корупційною кришею, та яким керує людина, яка повинна відповідати за порядок на кладовищах нашої громади.

Шановна Олена Іванівна, надіюсь щось дійде у вашу … голову та Ви почнете думати за своїх жителів громади.

Слава Україні! Слава нашим хлопцям!”

Редакція звернулась до голови Городківської громади з пропозицією прокоментувати цей допис. Однак, Олена Іванівна відмовилась, пояснивши своє рішення тим, “що спілкуватися з нами на цю тему вона не має часу і бажання. І додала, що на неї “скаржаться недолугі та примітивні місцеві трутні, які, сидячи на дивані, не зробили нічого корисного для громади. Які в своєму житті не досягли ніяких результатів, ніколи ні за що не несли відповідальність. Лише пишуть нікчемні, безпідставні дописи…”

Стосовно часу, ми Вас розуміємо. Він зараз напружений для всіх українців. І для голів громад, і для журналістів. А ось стосовно “небажання спілкуватися”, то тут Вам треба проконсультуватися у юриста. Тому, що Ви, як посадова особа, державний службовець, згідно українського законодавства, можете бажати, чи не бажати спілкуватися лише з вашою родиною.

Кожен мешканець громади має право контролювати Вашу діяльність і Ви зобов”язані спілкуватися та дати правдиву відповідь на кожне таке звернення чи запитання. Навіть якщо з ним звертається “недолугий, примітивний місцевий трутень”. Бо він платник податків, на які утримується увесь керівний апарат громади. В тому числі і Ви. Хоча, навряд чи варто всіх, хто критикує владу, ось так гребти під один гребінь.

А “небажання спілкуватися” із журналістами, які виконують свій професійний обов”язок, для посадової особи, що намагається уникнути громадського контролю, може обернутися не лише адміністративною, а й кримінальною відповідальністю.

Зверніть увагу, що Ви зобов’язані спілкуватися зі ЗМІ, вчасно давати відповіді на запитання, навіть, коли вони задаються в усній формі. Зокрема, і про магазини ритуальних послуг. Але до них ми ще повернемось.

Втім, можемо вважати Вашою опосередкованою відповіддю дуже душевний з пафосною назвою, але зовсім неконкретний пост представниці КП “Городківка-комунсервіс” Маріни Медвідь.

Очевидно, це про неї згадує Дмитро?

Маріна Медвідь. КП “Городківка-комунсервіс”

Як знищити пам’ять минулого?

Цікаве риторичне запитання для наших жителів та жителів нашого ТГ.

В минулому році три дні проводилось прибириння на кладовищах Городківки, а в 2023 році ми прибирали вже тиждень. Наша земля багата видатними людьми та дорогиминашим серцям рідними, але нажаль, ми пам’ятаємо не довго близьких… сміття, запущені могилки, сміттєзвалища на кладовищах – це наша “пам’ять”.

Шановні жителі, просимо вас не скидати міття в будівлі кладовища, а в часності в усипальницю. Не робіть сміттєзвалища по всім кладовищі. Старайтесь не нести штучні квіти на могилки, краще принесіть чи посадіть живі квіти, що будуть яскравими на протязі року, а не будуть літати по всій території кладовища.

Просимо Вас найближчим часом прибрати коло могилок, щоб комунальне підприємство вивезло сміття з території. Також планується сьогоді-завтра завезти землю для підсипання могилок. Пісок, так як військовий стан, ми не в змозі завезти – кар’єри закриті. Пісок є біля центральних воріт на кладовищі житлового масиву, травою пророслий.

Заздалегідь вдячні за розуміння.

З повагою,
КП ” Городківка-комунсервіс”

Особливо вражає тема “пророслої купи піску біля воріт на кладовищі житлового масиву”. Ну, то таке, що не вдалось КП ту купу якось легалізувати візуально, а от де встановлені контейнери для організованого збору сміття, ніхто так і не зрозумів.

Певно, тому й висипали люди сміття в різних місцях на кладовищі, чи поряд. Не нести ж його в мішках додому. Ви ж самі знаєте, що з кладовища не можна нічого додому нести. Тому й написали “недолугі місцеві трутні” і ще й сфотографували все, щоб звернути увагу голови на цю проблему, яку, очевидно, душевними постами не вирішиш.

Анатолій Жучинський